HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Rémálom a Fehérvári úton

2014.04.04. 16:02 :: tizenegyker

Készenlétben ál a nagy kaszás a Fehérvári úton. A Nagysurány utcánál a Móricz Zsigmond körtér felé vezető oldal autóforgalmát közműzavar-elhárítás miatt a villamossínekre terelik, ám a járművezetőknek gondot okoz, hogy kinek is van elsőbbsége.

Az előjelző tábla ugyan jelzi a sáv elfogyását és a villamosnak való elsőbbségadási kötelezettséget, és útburkolati jelként egy hatalmas sárga fordított háromszög is található, a sínre terelésnél a sárga záróvonal azt a látszatot kelti, mintha mégiscsak az autósoknak lenne elsőbbsége a vasalóval szemben. Láthatóan a villamosvezetők rémálma a helyszín, sokszor fékezésre és csilingelésre kényszerülnek, nehogy felnyársaljanak egy autót.

A bajt tetézik a Móricz Zsigmond körtér felől érkező, visszakanyarodó autók, melyek a szűk ív miatt tolatni is kényszerülnek a manőver közben, és néha egy agyatlan nő is galibát okoz, aki csak úgy otthagyja az út közepén az autóját.

Az, hogy milyen, amikor a villamos felnyársal egy autót, itt lehet megnézni.

5 komment

Címkék: budapest villamos újbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr515915743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2014.04.05. 09:35:23

Csütörtökön volt hozzá szerencsém...

Dr_utcai_arcos 2014.04.05. 10:05:01

A.Villamosnak.Elsőbbsége.Van.(Jogosítványt elvesz, autót elkoboz, beolvaszt.)

Semmirese 2014.04.05. 11:52:57

Sosem értettem a balra villamossínen át kanyarodó autósokat sem.. Ráhajtanak egy sínre és semmi nem jut az eszükbe arról, hogy az micsoda is, mi is történhet. A visszapillantót pedig láthatóan rutinosan nem használják, pedig ott látszik jól a bazi nagy sárga jármű..

2014.04.05. 11:58:13

Hehe, a sok balfék. Kb. 30 métert látnak előre. Én úgy vagyok vele, hogy nem baj, meg kell adni a természetes kiválasztódásnak ami az övé.:))

lutria 2014.04.05. 12:41:17

És dolgoznak is a "közműzavar elhárításon" vagy szokás szerint csak szellőztetik az árkot,esetleg már kész,csak várják a különböző brigádokat akik csak egy munkafolyamat elvégzésére képesek?
süti beállítások módosítása