HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Fideszes pénzelosztás az önkormányzatnál

2013.06.17. 09:58 :: tizenegyker

A fideszes talicska az újbudai önkormányzatnál is serényen munkában. A kerületi székhelyű civil szervezetek működésére és kulturális programjaik megvalósítására írtak ki pályázatot, de mondhatni a támogatás odaítélése pont beleillik a nemzeti együttműködés rendszerébe.

A május 30-i képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből:

Gajárszki Áron (LMP): "...vagy van egy városvédő egyesület, ami kiadna egy kötetet a kerületi templomok történetéről és nem adnak egy fillért sem, ugyanakkor maximálisan támogatnak teljesen tartalomnélküli pályázatokat mondjuk olyan egyesületnél, amiknél lehet tudni, hogy Fideszes képviselők is a tagjaik, és ráadásul megpályázott összeg 100%-át. Így az Összefogás Újbudáért Egyesület, Szeretem Újbudát Lokálpatrióta Egyesület közel 1 millió Ft-tal, Gazdagréti Összefogás Egyesület – itt mondjuk van egy tevékenység is, de magában a Hírmondó kiadása. Tehát szerinte nagyon erősen eltolódott, ahogy gyors fejszámolást végzett, közel 50%-ban sikerült most olyan egyesületeket vagy olyan programokat támogatni, mely egyesületek Fideszes képviselőkhöz kötődnek, és azt gondolja, hogy az még nem feltétlenül baj, ha egy civil szervezetben jelen van egy képviselő, egyszerűen a hangsúlyeltoldódást, illetve ha ez valódi tevékenységeket végez és nem csak egy blablabla, adjanak működésre, meg majd idősek kártya klubja, ezek lássák be, nem kerülnek pénzbe, hogy mondjuk egy klubot szervezzenek, pláne egy egyesület esetében, legfeljebb tényleg a bérleti díjat kifizetni, de ugye arra is lehet az önkormányzattól díjkedvezményt kérni, és ugyanakkor olyan egyesületeket nem támogatnak például, mint a Lágymányosi Polgárőr egyesület, akik azért lássák be, hogy a saját zsebükbe nyúlva próbálják a kerület közbiztonságát fenntartani. Ezt így nem tudja elfogadni és kér magyarázatot az érintett képviselőtársaitól, hogy ezt mégis hogyan gondolják megoldani a jövőben, mondjuk akár a közrend védelmét, hogyha a saját egyesületeik ennyire szépen virágoznak. "

Az ülés teljes jegyzőkönyve itt olvasható. A működési pályázatok eredménye innen, a kulturális pályázatok eredménye innen tölthető le.

A képviselő-testület összetétele: Fidesz 16, MSZP 5, Jobbik 1, LMP 1 képviselő. A polgármester fideszes.

11 komment · 1 trackback

Címkék: pályázat önkormányzat

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr855364799

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.17. 14:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.06.17. 13:35:36

ez a hoffmann eddig mit is csinált a kerületben? annyit lehet tudni, hogy a pártfüggetlen ügyészség véletlenül pont a kampány közepén rontott neki molnár gyulának, aki esélyes volt a választáson. persze a tárgyaláson azóta első fokon már fel is mentették. gratuláok hoffmannak a barátaihoz és a magas szintű vezetői teljesítményéhez. úgy behúzom molnárra az ikszet, hogy csak úgy zörög. ezt a hoffmann nevű majmot meg jövőre egy életre elfelejti a kerület. öröm lesz nézni a szánalmas kis vergődését.

vattafakkabanda 2013.06.17. 13:56:16

Trafikmutyiról írtuk, de ide is illik:

indavideo.hu/video/Trafikmutyi_-_A_Kutyadnak_a_kolyke_1

Hallgassátok, szeressétek!

Peetee 2013.06.17. 14:12:28

Egy fideszes általában 3 dologhoz ért:

Elmúltnyócévezés.
Közpénz szétosztása a haveroknak.
Ebből lévő bevételek adott részének visszacsorgatása a pártkasszába.

lobster thermidor 2013.06.17. 15:09:09

Az önkori által finanszírozott 11. kerületi újság sem szól másról, csak a ritkuló hajú polgármester tömjénezéséről. Nem olyan szép ember ám az, hogy minden oldalról az ő ábrázata bazsalyogjon ránk.
Na de ha nem szép, akkor legalább legyen valami rossz is benne, a sunyi önreklámot is a kerületnek adózókkal fizettetik meg.

Megmondoember 2013.06.17. 15:29:08

Szeretem Óbudát Egyesület elnöke Molnár Csaba ("civilben" Junghausz Rajmund üzlettársa), aki egyébként életében nem lakott Újbudán.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.17. 15:45:23

@Megmondoember: ez a legszebb, mikor a került erős emberei nem is laknak ott. :S

Megmondoember 2013.06.17. 15:58:54

@doggfather: JR legalább valaha lakott a kerületben.:)

Fejesrob 2013.06.17. 16:50:52

Na ilyet hatvanat tudok, e az MSZP-SZDSZ-el is.

Azon sem csodálkoznék, ha az MSZP-s, SZDSZ-es szervezetek kapnak, a többi most sem.

A kerületeknél a korrupció simán összehozza a pártokat. (Kivéve Jobbik).

kercsi vííí 2013.06.17. 17:03:05

Minden politikai párt lop, ha nála van a kassza kulcsa, ez vitathatatlan. A Fidesz viszont pofátlanul teszi mindezt. Nem az, hogy egy picit elvesz magának belőle, de a pénz nagy része oda megy, ahova kell, nem, ő szinte az egészet magáénak akarja.

Mikrobi 2014.03.24. 14:32:37

@lobster thermidor: tiszta szerencse, hogy Molnár Gyula alatt ez egészen másképp volt:-D

lobster thermidor 2014.03.24. 19:06:13

@Mikrobi:

Te valóban elmondhatod magadról, hogy ugyan nem gyors a felfogásod, de okos sem vagy,
mert ha eddig gondolkodtál a válaszon egy tavaly június 17 -i hozzászólásomra, akkor az mindenképpen némi spétre utal.
süti beállítások módosítása