HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Fenyves erdő a Fogócska utcában

2011.01.26. 21:17 :: tizenegyker

Gyönyörű szép tud lenni egy hegyoldalban a fenyves, amikor a fákat hólepel borítja. Mielőtt bárki felelevenítené a maga romantikus élményét, cseréljünk ki néhány paramétert! Hegyoldal helyett panelház és parkoló, fenyves helyett kidobott karácsonyfák. Ez fogadja most úton útfélen az embereket Budapesten, így a XI. kerületben, és azon belül a Fogócska utcában is.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a honlapján közölte, hogy a 2 méternél kisebb fákat a kukák mellett, a nagyobbakat a kijelölt gyűjtőhelyeken kell elhelyezni. A kiszáradt karácsonyfa tűlevelének hullása miatt azt senki se gondolja komolyan, hogy a fát a kukatárolóba dobja, hogy aztán évekig lehessen utána takarítani. Így minden fa megy a gyűjtőhelyre, pontosabban csak menne. Az FKF ugyanis Újbudán mindössze 31 helyet jelölt ki. Ebből a legérdekesebb a Feneketlen-tó, reméljük ezt senki se fogja komolyan venni, és dobja be a vízbe a fáját. A Fogócska utcához a legközelebbi helyszín az Allende park, a pontos meghatározás szerint a "szemétlerakást tiltó táblánál". Nem kell csodálkozni, ha nem jut el odáig a fa. A panelházi lakómorál mellett amúgy is örülhetünk, ha az ünnepek lezárulása nem azzal fejeződik be, hogy simán kidobják a fát a negyedik emeleti ablakból, aztán még arra sem veszik a fáradságot, hogy a hagyományok szerint kialakult (most illegális) pontig elhúzzák.

Mindenesetre a XI. kerület veheti úgy, el van kényeztetve, mert Újpesten és Soroksáron csupán három kijelölt gyűjtőpont van.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsonyfa

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr612616653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása