HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Így lopnak meg a CBA-ban

2014.10.07. 12:49 :: tizenegyker

Egy tanulságos történet következik, mely a félreértések elkerülése végett nem csupán arról az öt forintról szól, amit kihúztak a zsebemből, hanem azon körülményekről, amelyet ez a "lopás" övezett.

A Kondorosi úti CBA igénytelensége messze földön híres. Nagy fluktuáció, beleszarok munkavégzés. Mindennapos probléma, hogy a termékekhez az árakat nem írják ki vagy rosszul írják ki. A pénztárnál is érdemes odafigyelni, mert simán beütnek a valóságosnál több tételt, vagy magasabb árat blokkolnak, mint amennyibe kerül a termék.

kondorosicba.jpg

A napokban egy mákos burkiflit és egy kiflit vásároltam. A blokkot rutinból megnéztem, és egyből kiszúrtam, két kifli szerepel rajta. A mákos kifli 129 Ft, a kifli darabja 17 forint, így két kiflivel a végösszeg 163 forint, a kerekítés szabályai miatt pedig 165 forintot kellett fizetnem.

Azonnal szóvá tettem a pénztárosnak, aki a vállát rándítva simán benyúlt a kasszába, és visszaadott 15 forintot. Mondanom se kell, hogy egy sztornózásnak nem ezek a szabályai, a pénztáros csak úgy nem nyúlhat a kasszába. De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy a 17 forintos kiflire a kerekítés miatt 15 forintot adott vissza. Ha megnézzük a blokkot, én eredetileg 165 forintot fizettem, ha abból levonjuk a 15 forintot, akkor az 150 forint. De ha az elején jól számoltak volna, akkor a burkifli + kifili az annyi mint 129 +17, az egyenlő 146, kerekítve 145 forint. Tehát megloptak 4 forinttal, a kerekítés miatt 5 forinttal. Természetesen nem halok bele, de ez az egész felháborító.

A Kondorosi úti CBA-t franchise rendszerben a Három-Profit Kft. üzemelteti. Tavaly az értékesítés nettó árbevétele 1 082 683 000 Ft-ot tett ki, a mérleg szerinti eredménye 11 684 000 Ft, az adófizetési kötelezettsége 368 000 Ft volt.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás cba

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr496767021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása