HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Utolsó simítások a Hengermalom úton

2015.01.15. 14:57 :: tizenegyker

A napokban kiderült, hogy a Rákóczi híd vizsgálatát rendelte el a Nemzeti Közlekedési Hatóság, mert a korábbi tervekkel ellentétben nagyobb súllyal gyorsabban fognak közlekedni rajta a villamosok. Az 1-es villamos pályájának dél-budai hosszabbítása lényegében elkészült, a Fehérvári út és a Szerémi út között lezárt Hengermalom utat azonban még nem nyitották meg teljes egészében a forgalom előtt.

A forgalmi rend jelenleg úgy néz ki, hogy a Fehérvári út és a Szerémi út felől - az építési forgalmat leszámítva - a BKK (BKV) járataival lehet csak behajtani a Hengermalom útra. A Soproni útról és a Nándorfejérvári útról a Szerémi út felé a célforgalmat is engedélyezték, a Fehérvári út felé viszont szabadon lehet távozni.

Az autósokat a forgalmi rend láthatóan nem érdekli. Vígan áthaladnak a lezárt szakaszon, legyen szó taxisról, egyszerű autósról vagy fuvarozóról, miközben a munkások azon vannak, megszárítsák a felfestett útburkolati jeleket, mielőtt egyesek agyatlanul áthajtanának rajta. Munkavédelmi szempontból viszont elég aggályos, hogy egy emelőkosár kinyújtott gémje haladtak át az autók, buszok.

Remélhetőleg minél hamarabb megnyitják a teljes forgalom előtt a Hengermalom utat, és véget ér a tavaly áprilisa óta tartó korlátozás. Aztán már csak várni lehet, tűzoltó, mentő, rendőr, halandó, vagy autóbusz fogja felavatni a füves villamospályát.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr607076885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2015.01.15. 17:18:23

miért ne lehetne közlekedni?
fontos üzletek vannak arra ALDI, Köházi, ÙJ Buda Center.)

lófüle elemér 2015.01.16. 07:41:35

Mi ezzel a gond? Az autós is pont ugyanakkora bunkó mint egy kerékpáros, ha a szabályok betartásáról van szó.

jet set 2015.01.16. 08:34:12

Naponta szakad rá az emelőkosár az autósokra.

Tűzvályó 2015.01.16. 08:43:35

@jet set: Több okból is elég veszélyes egy ilyen mutatvány. Az egyik, hogy más jármű nekimehet az emelőkosaras gépjárműnek, és akkor veszélybe kerülnek a fent tartózkodók. Itt láthatóak emelőkosaras balesetek: www.langlovagok.hu/cgi-bin/lang/index.cgi?view=keptar&function=kep_keres&galeria_kulcsszo=emel%F5kos%E1r&ajanlo=on
süti beállítások módosítása