HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Megnyitották a Hengermalom utat

2015.01.20. 20:35 :: tizenegyker

Ismét mindkét irányba járható a Hengermalom út, melyet az 1-es villamos pályájának meghosszabbítása miatt zártak le a Fehérvári út és a Szerémi út közötti szakaszon tavaly áprilisban. Egyúttal a Prielle Kornélia utca újra kétirányú lett a Nándorliget utca és a Kaposvár utca között, a Dombóvári úton pedig két irányba haladhatnak az autósok a Fehérvári út és a Nádorliget utca között. A Nándorfejérvári út viszont újra egyirányú lett a Bánát utca melletti szakaszon is.

A Dombóvári út egyirányúsítása figyelmetlenség miatt tavaly decemberben balesettel is járt. A Lánglovagok.hu képes beszámolója szerint a Bocskai út felől érkező Seat Ibiza a lámpa zöld jelzése alatt a Fehérvári útról balra, a Dombóvári útra akart kanyarodni, hiába volt táblákkal és útburkolati jelekkel egyértelműen jelezve, forgalmi változás történt, az 1-es villamos pályájának meghosszabbítása miatt ugyanis a Dombóvári utat az ellenkező irányba egyirányúsították, így megszűnt a balra kanyarodás lehetősége. Ráadásul a Seattal egy irányba haladt a 18-as villamos, melynek ütközője a személyautó bal oldalába csapódott. A vezetőülésnél az ajtó szélvédője kitörött, az üvegszilánk a volánnál ülő fiatal nő szemébe repült. Ő bekötött szemmel a kocsiban maradt, míg a mentők megérkeztek. Addig a tűzoltók a hideg ellen pokróccal betakarták. Az elől utazó fiatalember könnyebben sérült.

A Hengermalom úton a villamos persze még nem jár, és kisebb munkálatok még mindig zajlanak, ezért csak óvatosan.

1 komment

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr367092805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cso zsi 2015.01.26. 22:36:45

Ideje volt már.
Most még az lenne hátra, hogy a V.D. ötletelése által elbarmolt jelzőlámpák nem csak az üres síneknek, hanem a feltorlódott autóknak is engednék a haladást. Pár éve a Móricztól az Eteléig egy lámpaváltással, onnan tovább valódi zöldhullámon lehetett haladni.
Ma a Bartókon a Gellérttől a Móriczig minden lámpa megállít (a buszokat is). A piaci teherkihajtónál, és a Bocskainál lévő lámpa egymásnak ellentétesen működik, onnan tovább pirosnál állva nézzük a következőn a zöldet, majd a mi zöldünknél indulva az bepirul.
süti beállítások módosítása