HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Eltűnt a Fehérvári út szégyene

2019.05.29. 14:23 :: tizenegyker

A lakossági tiltakozás hatására május 29-én az Albertfalva kitérőnél eltüntették a régi híd megmaradt rozsdás korlátját.

190529_fehervarikorlat.jpg

A környékbeliek értetlenül fogadták, hogy a Fehérvári út felújításának, átépítésének dacára a rondaság magabiztosan áll. Farkas Krisztina önkormányzati képviselő is ráállt az ügyre, ami meg is hozta az eredményt.

1 komment

Címkék: építkezés

Nem kell lemérni

2018.12.30. 17:20 :: tizenegyker

Itt a szilveszteri mulatság a Savoya Park Auchanban. Az előre csomagolt 2 kilogrammnyi krumpli csupán 1,642 kilogramm. A „Nem kell lemérni” feliratot talán le kéne cserélni „Le ne mérd”-re, hogy biztos legyen az extraprofit a multinak.

181230_auchankrumpli.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: auchan

Megvannak az eltűnt poloskák!

2018.11.29. 20:48 :: tizenegyker

Hol máshol vészelnék át a telet, mint a Savoya Park Auchanban.

181128_auchanpoloska_1.jpg

Korlátlan vízfogyasztási lehetőség.

181128_auchanpoloska_2.jpg

Egy óvatlan vásárló talán még örökbe is fogad egy kifejlett példányt.

Szólj hozzá!

Címkék: auchan

Halál villamosa 30 éve

2018.11.04. 10:28 :: tizenegyker

1988. november 4-én mondhatni máig tisztázatlan körülmények között halt meg Bukszár Tibor rendőr főtörzsőrmester. A 30 éves évforduló apropóján a Fehérvári úton, a 47-es villamoson történtekről összegyűjtöttem a neten fellelhető cikkeket, videókat.

A Bukszár-ügy és az idő I.
A Bukszár-ügy és az idő II.
A Bukszár-ügy és az idő III.

Tudósítás a Magyar Televízióban (videó)

A legelső első fokú tárgyalásról készült dokumentumfilm:

Aki emlékszik a történtekre, akár valamilyen szinten magas is részese volt, esetleg tudja, mi történt azóta az elítéltekkel, bátran írjon kommentbe.

1 komment

Címkék: bűncselekmény

Végrehajtás alatt egy kelenföldi lakásszövetkezet

2018.10.16. 17:37 :: tizenegyker

Teljesen idejét múlt, és több szempontból is hátrányos jogi forma a lakóépületek üzemeltetésére a lakásszövetkezet. Vegyük csak például azt, hogy a 2016. évi IX. törvény rájuk is kiterjed, és csak 1 napot kell csúszni valamelyik számla utalásával, máris rádobható a 40 eurós költségátalány.

2018_ratzlaszlo_36-46.jpg

Ahogy a társasházaknál, úgy a lakásszövetkezeteknél is a tulajdonosok által éves közgyűlés van, amikor elfogadják az éves költségvetést. Hogy lehet akkor, hogy Rátz László utca 36-46. szám alatt lévő Kelenföldi 5. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet - a cégbíróság adatai szerint - 2012. december 3. óta a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. által végrehajtás alatt áll? Nem lett volna a tulajdonosok kötelezettsége a megfelelő összeg előteremtésére? Ennyi idő alatt hogy hogy nem zárták el akkor a fűtést?

A szövetkezet 2017. évi beszámolója szerint 6 479 000 Ft saját tőkéje, 1 530 000 Ft rövid lejáratú kötelezettsége volt. A lakók közös költség tartozása 1 810 000 Ft-ot tett ki. Vajon mi lehet az oka, hogy nem rendezik a tartozásukat, ha van pénz a számlájukon? Egyáltalán a kb. 180 lakásos panelházban a tulajdonosok tudnak arról, hogy a szövetkezet vezető tisztségviselői mit művelnek?

Szólj hozzá!

Eszetlen terelés a Fehérvári úton

2018.10.03. 11:17 :: tizenegyker

Október 2-án a Csurgói út és a Kondorosi út térségében megkezdődött a Fehérvári út felújítása. Már alapból nem érthető, hogy két év után miért kell újra szétbombázni a környéket, de ezen tegyük túl magunkat, és nézzük meg inkább a jelenlegi állapotot útlezárás terén.

A Fehérvári úton a Kondorosi út felől az Andor utca irányába haladók forgalmát jelenleg nem korlátozzák. Nem úgy, mint a kifelé haladókét. A Zsombor utca kereszteződésében figyelmeztető tábla van a terelésre, és hogy jobbra, a Csurgói útra kell lekanyarodni, egyenesen nem lehet tovább haladni.

A Csurgói úti kereszteződésben nem túl érthető okok miatt a balra kanyarodást is megtiltották a Temesvár utcába.  Ez az autósokat nem túlságosan érdekli, és kicsit tovább haladva mégiscsak balra veszik az irányt. Ebből jön a képeken is látható kalamajka, mert mindezt akkor is teszik, amikor balra piros a lámpa.

A Csurgói úton kezdődnek az izgalmak. A 10 méter hosszan megállni tilos táblánál a kiegészítő tábla el lett fordítva. Akkor most ez hülye gyerekek játéka volt, vagy forgalomtechnika magyar módra? Merthogy akkor 10 méter hosszan tilos a megállás, vagy egészen az Albert utcáig. Mindenesetre a Csurgói úton parkoló autók miatt két egymással szemben közlekedő személygépkocsi még elfér, de teherautónál már patthelyzet alakulhat ki. És egy ilyen helyzetben, amikor a Fehérvári út egyik irányának forgalmát teljesen rátelik egy mellékutcára, a tűréshatáron túl van.

Persze aki vissza akar térni rövid úton a Fehérvári útra, az balra fordul az Albert utcán. Na, az ám az igazi kihívás, a két oldalon parkoló autók miatt ugyanis csak egysávos. Kész szerencsejáték az átjutás.

Mindezt pedig valaki engedélyezte.

23 komment

Címkék: közlekedés útlezárás útfelújítás

Patkányok a játszótéren

2018.09.24. 23:10 :: tizenegyker

Patkányinvázióra panaszkodnak a lakók a Fogócska utca környékén. A rágcsálók rendszeres vendégei a Tétényi út és a Zsombor utca kereszteződésében lévő (Fogócska utcai) játszótérnek, és a Tétényi út mentén lévő családi házak kertjeinek.

Ma az egyik panelház kapuja előtt az egyik megadta magát, talán Grabowski végzett vele.

180924_fogocskapatkany.jpg

Budapesten a patkányirtás a Fővárosi Önkormányzat megbízásából az RNBH Konzorcium végzi. Ha nem éppen foglalt a vonal, akkor a +36 70 364-6531-es számot lehet hívni, de hatásosabb a patkanyirtasbudapest@gmail.com címre írás.

14 komment

Címkék: patkány

süti beállítások módosítása