HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Augusztus 20-i szívás

2014.08.21. 11:32 :: tizenegyker

Az állami ünnep alkalmában tartott tűzijátékra érkezett tömegből és extra bulikból a XI. kerület is kivette a részét. Sokan a Gellérthegyről próbálták megtekinteni az égi látványosságot, pedig tudhatnák, mióta csak a Dunáról lövik fel a rakétákat, azóta koránt sem olyan látványos, igazán csak a Duna két partjáról élvezhető a Lánchíd környékén.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő jóvoltából a Citadella lezárása sem jött túl kedvezően. A parkoló autók az egyetlen bejáratot (a másik előtt alapból virágládák vannak) eltorlaszolták, így bármi baj esetén se a mentők, se a tűzoltók nem tudták volna megközelíteni a Szabadság szobor környékét. Ez a probléma az ott trázsáló biztonsági őrt láthatóan nem érdekelte. A Kelenhegyi út mindkét oldalára pedig leparkoltak a kocsik, így két, kocsisorral összefogott 27-es busz találkozása patthelyzetet eredményezett. Végül a polgárőrök vezényletével oldódott meg a probléma.

140820_kelenhegyibusz.jpg

A tűzijáték szokás szerint este 9 órakor kezdődött. Talán a napot sújtó eső miatt idén lényegesen kevesebben voltak, de azért jutott a tömegből a Szent Gellért térre is. Természetesen az előbbiekben kifejtettek alapján innen se volt igazán élvezhető a műsor.

A dínomdánom aztán egész éjszakán át tartott. A Hengermalom út végén a Café del Rióban olyan szabadtéri bulit csaptak, hogy éjjel háromkor a Sáfrány utca környékén is zengtek a panelházak. A Lights OFF! Festival nem zárta a szívébe a kerületi lakókat.

8 komment

Címkék: szórakozás tűzijáték tömegközlekedés autóbusz

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr596622879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2014.08.21. 14:41:24

Ebből a semmiből cikket írni nulla tartalommal?
Nagy átka az on-line világnak, hogy minden szar megjelenhet.

♔bаtyu♔ 2014.08.21. 14:52:49

@Szúnyog: Itt az volt a lényeg, hogy "nemzeti kormány'.

Az egyre vékonyodó ballibsi táborban minden írástudó nagy kincs, ezért már ez is index-címlap.

bölcsbagoly 2014.08.21. 15:05:25

Bezzeg milyen sikerült is volt amikor 2006-ban az elvtársaid rendezték, nemde? Semmi káosz, semmi probléma....Hát amikor sikerült felgyújtani a Gellért-hegyet? Ezek a Havas/György/CEU, stb. növendékek mind ilyen hülyék alapból, vagy ilyenné nevelik őket?

nolto 2014.08.21. 15:58:54

A Bartókon lakom, az közelebb van a Rio-hoz, mint a Sáfrány utca, de én semmit sem hallottam. Mondjuk a poszt többi része sem volt túl értelmes, tényleg csak azért született, hogy a Fideszt egy kicsit lehessen köpködni. Amúgy én sem szeretem pártunkat és kormányunkat, de legalább annyira nem kedvelem az Mszp-DK-EPM ellenzéket sem, többek közt az ilyen értelmetlen erőlködések miatt.
Még jó, hogy létezik a 4K! is...

böIcsbagoly 2014.08.21. 16:38:10

A vihart is Gyurcsányék rendezték, hogy ráijesszenek a tömegre, nehogy megrohanják a Parlamentet.

élhetetlen 2014.08.21. 17:33:24

Pártállástól függetlenül egy tényt szeretnék leszögezni. Adott egy sik terület, azon egy domb, és egy gödör. (Gellérthegy, Duna). Ha a dombon rendezik a tüzijátékot, azt látják az egész sík területről, (akár Angyalföld, Csepel, stb), ha a gödörben csinálják, akkor csak a gödör szélén állók látják. A balesetveszély itt is, ott is megvan, a kezelésére a lehetőség itt is, ott is megvan. A ciki az volt, mikor az első vízen rendezett eset után jött a hírekben, hogy azt mennyivel többen látták, mint az előző évit. De ha a hírekben adják, biztos igaz. Ugye?

bölcsbagoly 2014.08.21. 19:12:23

@böIcsbagoly: vigyázzatok mert itt az Ebolás klónom, megszökött a karanténból!
süti beállítások módosítása