HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

El- és viszonttorlaszolt kocsikihajtók

2010.11.05. 19:49 :: tizenegyker

Sok helyen kukák, rekeszek vagy éppen székek segítségével tartanak fenn maguknak jogosulatlanul szabad parkolóhelyet. Próbálja meg ezt valaki eltávolítani, nem lesz egy karcolásmentes parkolás.

A nem megfelelő számú parkolóhely problémája a kocsikihajtókat sem kíméli. Itt van például a XI. kerületben a Zsombor utca. Újabb társasházak épültek, a méregdrága mélygarázsokat pedig érthető módon nem mindenki veszi igénye. Marad a felszíni parkolás, ha nincs más lehetőség, akár egy családi vagy társasház kocsikijáróját eltorlaszolva. Mit tehet ilyenkor az ember? Maximum felhívja a rendőrséget, és ha a tulajdonos az Okmányirodában a forgalmi engedélyéhez leadta a telefonszámát, akkor felhívják, hogy álljon el. Ha a rendőrök ki is jönne, feljelentik, de ettől még a kocsi nem fog eltűnni.

Egy dolgot viszont biztos nem tehet az elszenvedő: eltorlaszolja a kijárót. A Zsombor utcában két helyen is az építkezésről visszamaradt/elcsórt, koránt sem biztos lábakon álló, betontalapzatú vasrudak lettek kihelyezve. Egy erősebb szél alkalmával akár fel is borulhat, ami a szabályosan parkoló autókban kárt tehet. Vagy a sötétben egy autó (ha a járdaszegélynél senki sem parkol) nekihajthat. Természetesen az oszlopokat úgy helyezte el a Rátz László és Zsombor utca kereszteződésében lévő társasház egyik lakója, hogy bőven van ráadás, tehát még a kocsibejáron túli területet is lefoglalja, s ezzel nehezíti a minél jobb kihasználtságú parkoláshoz való beállást.

Ez így kapásból egy illegális közterületfoglalás, de akár még közúti közlekedés veszélyeztetése is lehetne. Természetesen se az újbudai közterületfelügyelet, sem a rendőrség nem foglalkozik az üggyel.

1 komment

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr402426515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nod20 2010.12.14. 05:23:53

Ez mindenhol így van. Az Allee lakóházak kijáratánál és parkoló le és feljárójánál ugyanez van. A sok okos ember "csak" beugrik a bankba, "csak" kávizik, "csak" parkol....
süti beállítások módosítása