HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Új játszótér Albertfalván

2010.11.08. 21:49 :: tizenegyker

A Tétényi út és Zsombor utca kereszteződésében napokon belül elkészül az új játszótér. A Fogócska utcai panelépületek csaknem 40 évvel ezelőtti átadása óta itt mindig is játszótér volt, a közelben lakó gyermekek és szüleik nagy örömére. A fénykorát úgy 15-20 éve élte, akkor egy hatalmas homokozó (homokcsere évenként), hinta, mászóka és egy betonplacc, valamint padok (ha éppen nem lopták el vagy tették tönkre) várták a kicsiket és nagyokat. A téli időszakban még a Főkert (persze illegálisan) vagy a lakóház közös vízszámlájára korcsolyapályaként is funkcionált. Az elmúlt 10 évben a játszótér szinte teljesen lepusztult, a nem uniós normák szerinti játékokat eltüntették. Most azonban egy kerítéssel körbevett játszótér épül, a hírek szerint olyan játékokkal, amelyeket a mozgáskorlátozottak is könnyedén igénybe tudnak venni. A Fogócska utcában amúgy egy kisegítő általános iskola, mostani nevén készségfejlesztő speciális szakiskola van. Régebben a lakók csak gyógyónak titulálták, és lényegében a deviáns cigánygyerekek gyűjtőhelyének számított, ma már talán közelít a valós funkciójához, és ténylegesen csak a mozgás- vagy értelmi fogyatékos gyermekek tanítására szolgál.

4 komment

Címkék: játszótér

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr832434784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jatszoterkereso.hu · http://jatszoterkereso.hu 2010.11.21. 20:18:43

Szia,

Kicsit pontosabban meg tudnád adni ennek a játszótérnek a címét, esetleg koordinátáit? Időközben elkészült?

Mellesleg sok sikert és kitartás a bloghoz!

tizenegyker 2010.11.21. 20:25:29

Egészen pontosan Tétényi út 110. és a kereszteződés között. A játszótér hivatalos átadása még nem történt meg, a padokat most szerelik. Viszont a lakók már birtokba vették, és óriási forgalma van.

jatszoterkereso.hu · http://jatszoterkereso.hu 2010.11.21. 20:30:13

Mint a villám! :) Köszi a gyors választ, akkor hamarosan meglátogatjuk :)

skarma 2010.12.13. 17:59:07

A játszótér, a város felől érkező 7-es busz megállójával szemben van
süti beállítások módosítása