HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Ellentmondó táblák a körtérnél

2012.04.15. 20:37 :: tizenegyker

Megállni tilos, valamint Várakozni tilos tábla egyaránt ki van rakva egy útszakaszra a Móricz Zsigmond körtérnél, a Karinthy Frigyes út elején.

A KRESZ szerint a Megállni tilos tábla (két áthúzás) azt jelzi, hogy - a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve - megállni, valamint várakozni tilos. A Várakozni tilos tábla (egy áthúzás) pedig azt jelzi, hogy várakozni tilos, ugyanakkor a jelzőtábla alatt elhelyezett kiegészítő táblán levő felirat jelezheti, hogy a várakozási tilalom a járművek meghatározott körére nem terjed ki. Jelen esetben áruszállításra vonatkozó kiegészítés van, így más jármű 5 percnél tovább csak akkor állhat meg, ha a vezető ott marad, és egy áruszállító érkezése esetén átadja a helyet.

A Megállni tilos tábla tehát generális tiltást jelent, és így értelmetlen, értelmezhetetlen a Várakozni tilos tábla.

Szólj hozzá!

Címkék: kresz

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr214448536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása