HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Lesz-e halottja a vágányfelújításnak?

2013.08.15. 20:00 :: tizenegyker

A 2013. július 27-én kezdődött nyári villamosvágány-felújítási program ideje négy nappal meghosszabbodik a Fehérvári úton a FŐTÁV Zrt. kérésére - közölte a Budapesti Közlekedés Központ.

Így négy nappal nő a kockázata annak, hogy valaki belehal a felújításba. Méghozzá a mindig siető, a pár méterre lévő zebráig gyalogolni képtelen gyalogosok közül.

A Hauszmann Alajos utcai átszállópont mindkét irányból cinkes. A legdurvább a Bocskai út felől érkező buszmegálló, ahol a gyalogosok az álló pótlóbusz előtt szabálytalanul kelnek át a korláttal elkülönített villamosmegállóhoz. Pedig csak egy kicsit kellene előrébb gyalogolni a jelzőlámpás zebrához.

A másik irány se sokkal jobb. A villamosról leszálló tömeget egyszerűen nem bírja befogadni a járdasziget, nagyon sokan zsúfolódnak össze a piros lámpánál, a gyalogosok pedig a pótlóbuszról való lekésésük félelmében, vagy csak a közlekedési kultúrájukból adódóan képtelenek megvárni a zöldet.

3 komment

Címkék: tömegközlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr45462494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laslow · http://laslow.hu/ 2013.08.16. 22:06:43

Minden szó igaz, nap mint nap szó szerint ezt látom a kérdéses helyen. Egyébként a fél város a fent leírt módon közlekedik; nem is értem, hogy miért ilyen kevés a baleset. A magam részéről úgy vagyok vele, hogy ez tulajdonképpen a természetes szelekció része, csak nem elég hatékony. Az amúgy külön bosszantó, amikor egy-egy szabálytalanul átkelő gyalogos beszól vagy beint a rádudáló autósnak. Fogalmam sincs, hogy mégis mit képzelnek magukról.

sorica123 (törölt) 2013.08.20. 18:58:07

Mondjuk azt, hogy a járdaszigeten nem fér el annyi ember, ne varrjuk már az egységnyi gyaller nyakába. Nyilván egy kulturálatlan barom állat vagyok, de ha hetven ember lök ki a zebrára a pirosba bele, akkor nem ott tojózok a számomra kiutalt egy négyzetcentin, hátha mégse kell átmenni, hanem átmegyek. Oszt akkor a kéttonnás vas Létező Személyek szentségelhetnek egyet, hogy mekkora köcsög ez a puhatestű, há közlekedni akar, én meg átérek és nem fulladok bele a hat négyzetméteren hetven emberbe.

lüke 2013.08.26. 17:36:52

ja,ja
korábban mindig volt:a felrakott betonnak éjjel nekihajtottak, többen meghaltak
süti beállítások módosítása