HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Megújult az Albertfalva utca

2014.09.27. 13:29 :: tizenegyker

Azt lehet mondani, hogy nem sokak örömére. Ilyen elcseszett módon és végeredménnyel utcát átalakítani, minden gratulációt megérdemel Hoffmann Tamás polgármester.

A probléma már ott kezdődött, hogy tanítási időben kezdtek neki az út feltúrásának. Persze előtte egy héttel szalagokat raktak ki, meg szabálytalanul táblákat, hogy kellően akadályozzák, megzavarják a semmittevés alatt is az utca forgalmát. Aztán megkezdődött az építkezés, ami szeptember 17-26-ig tartott.

Az átépítés alatt totális káosz uralkodott. És ebben jelentős szerepet kaptak a Don Bosco iskolába járó diákok, valamint az Egérkirály óvodába járó gyermekek egyes agyatlan szülei is. Őket nem érdeklik a megállni tilos és behajtani tilos táblák, a lényeg, hogy az iskola kapujához minél közelebb rakják ki a gyermeküket az autóból, vagy minél közelebb parkoljanak az óvoda bejáratához. Az se hatja meg őket, ha 20-30 méterrel odébb szabályosan lehet parkolni, nem, nekik akkor is balesetveszélyes helyzetet kell teremteniük. Ezen szülők között van az MTVA munkatársa, az m2 egykori intendánsa is. Egyik alakításáról fénykép is készült, a megállni tilos tábla mögött közvetlenül, forgalommal szemben parkolt le, hagyta ott a kocsiját, és ezért a Bükköny utcai kereszteződésnél akadályozta a kétirányú forgalmat.

140924_albertfalvautlezaras.jpg

Az átépítés végeredménye is siralmas. A fekvőrendőröket felszámolták, a zebrát kicsit megemelték, és a templom oldalán kialakított rézsűs parkolóval úgy beszűkítették az utcát, hogy az egymással szemben közlekedő személyautók éppen hogy elférnek. Ha kukásautó jön, akkor az az utca teljes blokkolásával fog járni. A kereszteződéseknél lévő szegélyes útterelők, és a kereszteződések nem keresztező oldalán való parkolás lehetősége miatt olyan szűk a fordulás lehetősége, hogy kétirányú forgalom egy időben nem lehetséges. Ránézésre az utca úgy néz ki, mintha egyirányú lenne.

A rézsűs parkolásra vonatkozó kiegészítést a táblákhoz nem rakták ki, de szemmel láthatólag az autósok már felismerték a helyzetet. Egy fontos és hasznos újítás viszont történt, az iskola oldalán a zebrától a Pentele utcáig reggel 7-8 óra között várakozni tilos tábla került, ami megkönnyíti a gyerekek gyors kiszállását a szülői autóból. Persze az iskola kapuja előtt az úton lévő konténer ebbe erősen belekavar.

140927_albertfalvaatepites.jpg

Az utca továbbra is 30-as zóna, ez persze az autósokat nem hatja meg. A legnagyobb probléma, hogy reggelente, amikor pont a szülők hozzák a gyerekeket az iskolába, a Fehérvári út a Kondorosi út lámpája miatt teljesen beáll, így az Építész utcából az autók az Albertfalva utcán át mennek át a Tétényi útra. Ez jelentős átmenő forgalmat eredményez.

Az átépítés időzítése természetesen a fideszes polgármester választási kampányához lett igazítva.

Köszönjük!

2 komment

Címkék: útlezárás

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr216736463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Körömcsiga 2014.09.27. 14:40:45

Szerintem a tervek egyirányúra is szóltak, aztán végül nem lépték ezt meg. Két autós valóban szűken fér el.

kercsi vííí 2014.09.27. 14:51:59

@Körömcsiga: A Tétényi utat és a Fehérvári utat összekötő utcák számát és távolságát figyelembe vételével elég nagy forgalomszervezési baklövés lett volna az Albertfalva utca egyirányúsítása.
süti beállítások módosítása