HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Kémbotrány a BKK-nál

2014.09.30. 11:57 :: tizenegyker

"Az évtized egyik legjelentősebb tömegközlekedési fejlesztése valósult meg 2014 őszére Budapesten. Egy olyan integrált közösségi közlekedési rendszer épült ki, amely valós idejű, percre pontos forgalmi tájékoztatást nyújt, teljes mértékben kiváltva a főváros felszíni tömegközlekedésének jelenlegi korszerűtlen, idejétmúlt, egymással össze nem illő utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszereit." - olvasható a Forgalomirányítási és UtasTÁjékoztatási Rendszeről, azaz a FUTÁR-ról a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

Mindenki tudja azonban, a 7 milliárdos projektet milyen botrányok övezik, ráadásul még a mai napig sem működik teljes körűen. Ezen poszttal egy hihetetlenül amatőr baklövésre világítok rá, ami ékes bizonyítékkal szolgál arra, ennyire hülyék tényleg csak a BKK-nál lehetnek.

A kábeltolvajok évente százmilliós károkat okoznak a BKV-nak, eddig hathatósan nem sikerült felvenni a bűnözőkkel a versenyt. Egyik eszköze a harcnak az úgynevezett kémvillamosok. Ebből öt van Budapesten, feladatuk az éjszakai órákban a kényes vonalakon való őrjáratozás, gyanús körülményekre való felfigyelés, olykor a tolvajok megzavarása.

És akkor jött a BKK FUTÁR weblap és applikáció, ahol a budapesti, BKK-hoz tartozó tömegközlekedési eszközök mozgását bárki online követheti. Annyira jól sikerült a szolgáltatás, hogy még a kémvillamosok is felkerültek rá. Az illetékesek a bakiról tudnak, de ezidáig nem tettek ellene.

Weben:

140930_kemvillamos_1.jpg

Mobilon:

140930_kemvillamos_2.jpg

A képeken az látszik, hogy 41-es járatnak álcázva közlekedik a kémvillamos a XI. kerületben, a Susulyka utca mentén. Csakhogy éjjel egy óra után itt menetrend szerint villamos nem jár, így egyértelműen a kémvillamosról van szó. A tesztem alapján amúgy nem csupán a Budafoki kocsiszínből induló kémvillamost leplezi le a FUTÁR.

A tolvajok talán már ki is használták a BKK közreműködését, hiszen szeptember 22-re virradó éjszaka a 41-es vonalán kábellopás történt, ami miatt jó időre pótlóbuszokat kellett beállítani.

7 komment

Címkék: villamos bkk

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr886746737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2014.09.30. 13:31:48

Persze, biztos a kábeltolvajok FUTÁR app-ot nézegetnek...
1. Ha megvárják, amíg elmegy a villamos, kilép az áramellátási szakaszból, nyugodtan dolgozhatnak.
2. Kikapcsolt FUTÁR-ral is elképzelhető bármilyen jármű, járat (felsővezetékjavító Shörling például).

Tehát fenti két pont következményeképpen felsővezetéket továbbra sem okostelefonnal, hanem figyelőkkel és ideális esetben beépített emberrel célszerű lopni. Ez utóbbi amúgy jól csökkenti az áramütés, lelepleződés veszélyét, mert nyilván vannak riasztóberendezések is egyes helyeken.

ZBR 2014.09.30. 13:32:38

Fedvény:
Schörling

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2014.09.30. 23:57:44

a MÁV-nál is olyan rohadt nagy veszélyt jelent, hogy az IEMIG-en rajta vannak a tehervonatok is...
jesszus... :D

Muad\\\'Dib 2014.10.01. 08:30:56

Így van, 'szemétbkk, amiért nem kapja el a kábeltolvajokat...
WTF!?
Alapból az a szánalmas, hogy nekik ezzel egyáltalán foglalkozni kell.

fingerbangs 2014.10.01. 09:07:07

mindenki tudja hogy a 7MRD-ból 6,5-öt lenyúltak a BKK-s vezetők meg a rokonaik kivitelező cégei, a maradékból kissrácok fejlesztik éhbérért ezt a szart, ezt kellene már megállítani, nem igaz hogy nincs egy illetékes szerv se aki ilyenkor odamenne és elszámoltatná őket és menne a börtön ha valami nem stimmel, a legnagyobb mutyis alja emberek vannak a BKK körül

ZBR 2014.10.02. 22:05:45

@fingerbangs:
Kérj egy árajánlatot a FUTÁR szállítójától az IVU-tól. A BKK honlapján megtalálod, hogy miből mennyi kell (fedélzeti berendezés, kijelző, stb.). Kíváncsi vagyok, hogy neked mennyiért adnák...

Adani 2014.10.03. 10:27:45

A kábeltolvajok tuti nem a Futárt nézik az EMIG-et se szokták mikor a nagyvasútra mennek lopni. Széles körű tévhit, hogy a tolvaj az egy ravasz és éles eszű lény, aki túljár mindenki eszén, és a technikát is remekül használja a céljaihoz, de ez 99%-ban nem így van, hanem sima primitív alakok, aki örül ha beszélni tud, nézzétek csak meg pl. a Tolvajkergetők videóit kiket kapnak el. Egy kábeltolvaj talán kicsit okosabb, de nem sokkal, kb. fel tud mászni az oszlopra és elvágni a vezetéket, ha meg nincs szerencséje jól megbassza az áram mikor erővágóval vagy fűrésszel nekiesik a vezetéknek. Fizikaóráról is lógott anno, így nem tudja, hogy az áram az biza ráz, de megesett már olyan is ,hogy optikai kábelt vágott el a nagyeszű és még nézegette is utána, hogy hol ebben a réz, aztán meg járhatott szemorvoshoz. A lézer tudja a dolgát. :)
süti beállítások módosítása