HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Táblaáthelyezés a Fogócska utcában

2015.02.19. 08:51 :: tizenegyker

A BKK nem túl megnyugtató módon intézkedett a Fogócska utcai parkoló kapcsán tett közérdekű bejelentére. Mint írtam, a probléma az egyirányú utca elején lévő merőleges parkolóban a mozgássérült hely értelmezhetetlen kijelölése volt. Most annyit változott a helyzet, hogy a táblát a parkoló végéből átrakták a parkoló belsejébe.

150218_fogocskaparkolotabla.jpg

A probléma ezzel nem egészen oldódott meg. Mivel a tábla az utána lévő területre vonatkozik, így valójában a füvön, illetve a bokorban jelölték ki a mozgássérültek helyét. Ha a tábla nézésirányától eltekintünk, akkor mondhatjuk, hogy a parkoló utolsó helyére gondoltak, az oszlop és a járdasziget távolsága azonban nem elegendő egy autó számára. Útburkolati jel segítségül továbbra sincs.

Ha valakit mégis megbüntetnek, véleményem szerint eséllyel fellebbezhet.

3 komment

Címkék: parkolás bkk

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr347187919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.02.19. 12:12:03

Ebbe teljesen értelmetlen belekötnöd, mert jó helyre rakták a táblát. Ez ugyanis nem úttest, az egyik vége zárt.

Ahová még tudták volna tenni, ahol a vascső van, viszont ott valóban félreérthető.

A tábla itt nagyon pontosan jelzi, hová állhat a mozgássérült. Nekem pld. azonnal lejön.

Vizsgáló 2015.02.19. 12:17:07

A táblát szabályosan egyetlen helyre lehetett volna elhelyezni. A parkoló kezdeténél, a Zsombor utca felé nézve az ábrával. És azon jelölni, hogy az utolsó hely a mozgássérült parkoló. Az értelmezést segítendő még azért az útburkolati jelet is fel lehetne festeni. A táblán a kiegészítés amúgy nem egészen jó, négy helyet mutat, holott ott hat autó is simán elfér, még úgy is, hogy a mozgássérültek helye nagyobb.

Merlot 2015.11.14. 17:01:44

Elmennek a bús picsába már az összes intézkedéssel!
Lassan már lehetetlen megállni és parkolni a Fogócska utcában lakó autó tulajdonosoknak a saját házuk közelében, annyira megszaporodott a környéken a mozgássérülteknek fenntartott helyek száma.
Ráadásul ezek többsége rendszeresen üresen áll, mert csak a reggeli iskola kezdés időpontja előtt és kora délután állanak be oda az arra illetékes gépkocsik.
Sőt még akkor is inkább a járdákon állnak meg, amiért minden nem engedélyest keményen büntetnek a kerületi zsandárok, míg a mozgássérült autók tulajinak ejnye- bejnye sem jár ezért.
A legpimaszabbak a közterületesek, akiknek van pofájuk beállni autóval ugyanazokra a járdákra, miközben intézkednek, mikulás zacsikat osztogatnak az ablaktörlő lapátok alá szorítva.
Ők sem kivételek, rájuk is vonatkoznak a KRESZ szabályai, csak a bunkóság miatt erre nem gondolnak.
No meg a hatalmi gőg, ugye?!
Bekaphatják!
(Le is fotóztam őket és az autójuk rendszámát)
süti beállítások módosítása