HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Halálesetre vár a BKK?

2015.07.15. 14:41 :: tizenegyker

Ma délelőtt újabb karambol világított rá az Andor utca és a Tétényi út kereszteződésének elhibázott forgalomszervezésére. Ezúttal a 7-es busszal ütközött egy kisáruszállító. A balesetnek sérültje is volt.

150715_tetenyibusz_450.jpg

A tavaly decemberi önkormányzati közmeghallgatásra írásban már be lett nyújtva ez az észrevétel:

"Az Andor utca kiszélesítése után rövid időn belül egyértelművé vált, a Tétényi út és az Andor utca kereszteződésében a forgalomirányítást elhibázták. A Csurgói út felől a Tétényi útról balra, az Andor utcára nagy számban kanyarodnak a járművek, azaz csak kanyarodnának, de a telezöld miatt ez egy lámpaváltásnál csak néhány járműnek sikerül. Emiatt a Tétényi út forgalma reggelenként a Csurgói útig felduzzad, és napközben sem jobb a helyzet. Ez nem csak dugót, időveszteséget (tömegközlekedőknek is) és környezetszennyezést okoz, hanem balesetveszélyes is. Javaslom a jelzőlámpák átprogramozását oly módon, hogy a Tétényi útról az Andor utcára balra mindkét irányból a kanyarodás ne telezöld alatt valósuljon meg. Ugyancsak szükségesnek tartom a Tétényi úton befelé a Zsombor utca és az Andor utca között az út széli parkolást tiltani, még a patika előtt is."

Az írásos válasz pedig:

"A jelzőlámpák átprogramozásának felülvizsgálati igényét tartalmazó észrevételeit továbbítottuk a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. Közúti Közlekedési Divíziója részére, kérve vizsgálatukat, a szükséges intézkedések megtételét, valamint a megtett intézkedésekről az Ön és Önkormányzatunk tájékoztatását."

A BKK azóta is csak küldi, csak küldi a válaszát.

Esetleg arra várnak, hogy meghaljon valaki a kereszteződésben?

19 komment

Címkék: közlekedés baleset

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr947630234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csoio csagasz 2015.07.16. 08:13:51

Viccelsz? Komolyan azt hiszed, erre a levélre történik valami?
Az egész városba az összes önkormányzatnak küldhetnéd tucatjával, mindenhol ilyen idióta módon vannak felprogramozva a lámpák. Majd ha sikerül a csúti genetikai hulladék összes sleppjét és hűségesen talpnyaló, semmihez sem értő kis pöcseit kitakarítani a stratégiai helyekről és szakemberekkel feltölteni ezeket a pozíciókat, majd akkor lesz változás.
Addig coki, és DAK.
Dolgozz, Adózz, Kussolj, és az orbánista pénzre derül.

2015.07.16. 08:40:38

Békáson is ez van a Punkosdfurdoi keresztezodesben minden nyomorult reggel. Csak ott meg az 5 percenkent atmeno HEV szerelvenyek is szinesitik a dolgot. A Punkosdfurdo utcatol Budakalaszig all a sor reggelente, nemhogy araszolni nem lehet, megmozdulni se.
Kivancsi vagyok mikor hajt valaki turelnetlensegeben a HEV ele. Vagy tol ra valakit mert eldurran az agya.

Muad\\\'Dib 2015.07.16. 08:50:38

@csoio csagasz:
Az előző 25 évben merre éltél? Mert ez már a fityesz előtt is kalap s*ar volt...

gmihaly 2015.07.16. 09:27:47

A balra nagy ívben történő kanyarodás telezöldnél valóban veszélyes tud lenni, azt élből mindig és mindenhol külön kéne választani, de a furgonosok és kisteherautósok körében is csak markáns kisebbség a jó sofőr, aki mindenre gondol. Bürokratáék pedig komótosak, ha a média megad egy tuti időpontot, amiről tájékoztatták az illetékesek, az nem ritkán valótlan, és hatalmas a csúszás.

jansze 2015.07.16. 09:32:15

@csoio csagasz: Nem azzal van a probléma, hogy nincs szakember, hanem azzal, hogy a szakemberek főnökei felülírják a szakmaiságot. A BKK egy hibás döntés következménye, mely csak a kiválasztottak játszó teréül szolgál. Az őket nem érdekli, hogy abba mások bele is halhatnak. A kerületeknek a forgalom szervezésbe semmiféle beleszólásuk nincs, még a kerületi utakon sem! Egyedüli játékosok felelősség nélkül. Számukra ez egy videó játék, kezdenek egy újat.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2015.07.16. 11:14:21

Én ott lakom a kereszteződésben pont. A Tétényiről az Egér út felé balra kanyarodóknak jóval tovább van zöld, mint a szembejövőknek, csak a sok totojázó autós nem mer menni, így aztán beragadnak a kereszteződésbe. Emiatt napi szinten van dudálás és sajnos sok baleset is. Az egy dolog, hogy ott szar az egész forgalomszervezés, a két balra kanyarodó sávnak magában kéne zöldnek lenni egy darabig, de amíg az autósok ott azon vacillálnak, hogy merről kerüljék egymást, addig nem a lámpa áthangolásában látom a megoldást.

igazi hős 2015.07.16. 11:37:08

Az egyszerű szavazópolgár kér valami ésszerűt és a hivatal megcsinálja: ez itthon nem életszerű.
Ha már BKK: vajon hányan tették már szóvá, hogy a Nagykörúton a kevésbé frekventált időben (mondjuk reggel 7 előtt és este 8 után) állítsák már vissza a régi rendre a lámpákat, mert akkor nagyon nincs értelme a villamost támogatni az autók kárára. És mégse fogják visszaállítani. (Nekem mindegy, én bringával járok arra, azzal meg pont megvan a zöldhullám, de látom, hogy a motorizált többség tudna haladni, ha a lámpák engednék.)

Tolesz 2015.07.16. 11:37:48

@onlajnok: A balra kanyarodó nem látja, hogy a szemből jövőnek már piros, így csak akkor tud biztonsággal elindulni, ha a szemből jövő autós megállt. A kép alapján a mostani balesetnél az lehetett, hogy az autós elindult, de a külső sávban mégiscsak jött az a busz. Ennyit a totojázók megszólásáról.

Tolesz 2015.07.16. 11:39:24

@igazi hős: A nagykörúti villamosbarát, sokba kerülő jelzőlámpa-programozás már rég megbukott, és visszaállították.

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.07.16. 11:41:31

@csoio csagasz:
Komolyan azt hiszed, erre a levélre történik valami?"

Az ég világon semmi az "okos" válaszon kivül
OFF ugyan itt, de
én a Margit hid pesti hidfői gyalogoslámpa rövid zöldjéröl irtam valahova/?/ hogy csak 10mp-ig hosszabbitsák meg a gyalogos zöldet.

Jött is a válasz, hogy átállitották, igy csak a Szt.István körút feléig lehet egyhuzamban átmenni
És mi történt? Tényleg átállitották, illetve ezt az opciót is belerakták véletlenszerűen
Most van olyan, hogy tempósan éppen átérek egyhuzamban, van hogy csak a feléig, van hogy ahid felöl kétszer is megállitják a forgalmat vagy 5mp-re.
Szoval össze-vissza működik a rendszer, de ők az okosak nem az aki ott közlekedik

Izo 2015.07.16. 11:47:10

Ez egy remek ötlet, tényleg nem való oda a telezöld.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2015.07.16. 12:16:40

@Tolesz: Jó ez a helyzet most pont olyan volt. De nap mint nap látom, hogy akkor se mennek mikor már 2-vel gurul szembe az autó lámpánál, vagy esetleg áll....

Pierr Kardán 2015.07.16. 12:51:09

Tudom, hogy nem a lényeget ragadom meg, DE:

"A tavaly decemberi önkormányzati közmeghallgatásra írásban már be lett nyújtva ez az észrevétel:"

Aki ilyet ír, az ne blogot írjon, hanem tanuljon többet és akkor sikerülni fog az érettségi :-))

Anna Sussoger 2015.07.16. 13:31:46

@Pierr Kardán: Nyilván a „be lett nyújtvával” van bajod. De hogy mi, azt ugye te se tudod. És még ha tudod is, miért kellene, hogy mást is érdekeljen a te bajod?

Dr. Fotos 2015.07.16. 13:51:11

Csatolnod kellett volna egy 20000 forintost a levelhez es masnapra at is programoztak volna. Ez idehaza CSAK igy megy ha nem tunt volna fel...

csoio csagasz 2015.07.16. 14:55:15

@Muad\\\'Dib:

Az elmúlt 5 év szól arról, hogy minden szép, minden jó, és két hét alatt rend lett mindenhol. Akkor mire a nyafogás? Szóval ne az elmúlt 25 évre fogd azt, amit a kétharmaddal 5 év alatt sem sikerült jobbá tenni.

@jansze:

Szakember már nincs az államigazgatásban. Mindenhol a csókosok csókosai ülnek egy adott szintig. A kulimunkát végzik a régiek, azokat megtartották, de azok meg nem szakemberek, csak güriző melósok.

Muad\\\'Dib 2015.07.16. 15:34:57

@csoio csagasz:
Miért sikerült volna? Nem, hogy több jó szakember nem lett a megfelelő helyeken, hanem inkább kevesebb.

halaloszto 2015.07.16. 15:43:03

@onlajnok: ez kurva jó hogy a szemből jövőnek piros van, csak az sajnos a telezöldön balra menőnek nem látszik. ha ő azt látja hogy szemből valaki közeledik, akkor azt el kell engednie, nem tudhatja hogy a szemből gurulónak pirosa van és csak komótosan csorog a vonalhoz.

ilyenkor lehetne kitenni kiegészítő balranyilat, ami akkor zöld amikor szemből már piros, csak senki nem értené minek van ott.

Vajk

halaloszto 2015.07.16. 16:18:03

@onlajnok: és ha 2-vel gurul akkor mi van? ha zöldje van, és nekemjön, én leszek a hunyó 100%-ban.
süti beállítások módosítása