HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Megszívatott autósok a Kondorosi úton

2015.11.13. 20:45 :: tizenegyker

Nem tudni, kinek az elmebeteg ötlete volt, hogy az amúgy is parkolóhely-szűkében lévő környékre újabb csapást mérjenek. A Kondorosi út a Fehérvári út és a Tétényi út között osztott pályás. A Fehérvári úti kereszteződésnél a Fehérvári út felé belül teljesen érthető módon tilos a parkolás, hiszen balra kanyarodó sáv van. De a Fehérvári út felől belül eddig az Albert utcáig vígan meg lehetett állni, hiszen maradt elég hely a forgalomnak. Korábban a közterület-felügyelet is körbejárta a témát, és úgy találták, nincs lehetőségük a sarcolásra.

201511_kondorosiut.jpg

Az önkormányzat vagy a BKK azonban gondolt egyet, és körülbelül egy hete megállni tilos tábla került ki a kereszteződés elejére. Szerencsére csak 25 méterig, de így is felszámoltak 5-6 parkolóhelyet. A környéken nem egyszerű a megállás, a Kondorosi lakópark elmúlt tízéves növekedése nagyon nehéz helyzetet teremtett, és a Príma (CBA) előtti zöldséges a saját furgonjának is illegális fenntart állandóan egy helyet.

Érthetetlen a korlátozás, még arra sem fogható, hogy a busz nem tud a Fehérvári útról balra kényelmesen bekanyarodni. Inkább egy figyelmeztető táblát helyeztek volna fel középre, mert a sok nagy tudású úrvezető nem tudja, melyik az út jobb és bal oldala, és rendszeresen hajt be a Kondorosi útra a menetiránnyal szemben.

A megállni tilos tábla miatt egyelőre nem kaszál a közterület-felügyelet, pedig még térfigyelő kamera is van a közelben. Bizonyára rövid úton eljön ennek is az ideje, hiszen valahogy biztosítani kell a Párt tagjainak luxuskiadásait.

16 komment

Címkék: parkolás

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr278076698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greenc 2015.11.14. 10:18:11

Így is olyan a város mint egy roncstelep. Amerre csak elnéz az ember, mindenhol autók végeláthatatlan sora parkol. Persze ha több hely lenne az sem lenne elég. Lehetne hasznosabban is használni a közterületeket is, de mi csak ott tartjuk az autóinkat. Ami remek hiszen nyugodsággal tölti el az ember szívét, mikor kinéz rá az ablakból. De szomorú, mert sokan meg roncstemetőnek használják. A csövesek beszarnak két autó közé. Valamelyikből mindig folyik az olaj. De a csúcs az amikor a zebrán parkol valamelyik jó képességű. Szóval itt a megoldás: emeletes parkoló, legyen mindjárt 10 emelet közvetlenül a ház előtt, hogy ne csak útban legyen, de a kilátást is kitakarja, akinek meg nincs autója annak törjék el a lábát. Mégis, hogy lehet valaki ekkora geci? Örüljön, hogy ennyivel megúszta.

Csaba121 2015.11.14. 12:32:35

Akinek nincs parkoló helye, az adja el az autóját!!!!!
Be kéne vezetni Budapesten, hogy csak az tarthasson autót, akinek saját garázsa vagy parkolóhelye van és akkor megoldódnak a problémák...

kercsi vííí 2015.11.14. 12:35:12

@Csaba121: Hülye-e vagy? A kocsi nem csak arra való, hogy otthon álljon. Azzal megy is valahova az ember. És ahova megy, ott bizony parkolnia kell. Elég adót fizetek az autótulajdonlás és használat során, hogy parkolhassak nem csak otthon. Amúgy bizonyságot tettél, két mondattal is kinyilváníthatja magáról valaki, hogy elmebeteg.

anddd 2015.11.14. 14:35:33

@Csaba121: Remélem, hogy neked nincs autód...
Ennyi marhaságot idehányni.

cso zsi 2015.11.14. 19:24:42

Bizonyára a kanyarodó busznak, kukásautónak csinálnak helyet. (szerintem eddig elfért)
Bár a guglitérkép alapján forgalmi sávban álldogálnak az ott parkoló autók.
Mivel nem egyirányú út, csak osztott pályás, az a csoda, hogy eddig nem szankcionáltak.
Márpedig bevételért bármit megtesz önkori, közter, főváros, az a kérdés kié az út.

ossie 2015.11.14. 23:00:34

"a Kondorosi lakópark elmúlt tízéves növekedése nagyon nehéz helyzetet teremtett" - akkor talán azon kellene elgondolkozni, hogy ez hogyan lehet, miközben nyilván megépült (az OTÉK alapján meg kellett épüljön) a megfelelő számú parkoló a lakóparkhoz.

Tolesz 2015.11.15. 08:21:54

@ossie: Önmagában semmit sem ér az előírás az ingatlan területén létesítendő parkolószámról, ha az önkormányzat közterületen nem létesít még hozzá parkolóhelyeket.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.11.15. 14:29:43

Érdemes lenne a jarokelo.hu-n tenni egy bejelentést, ha más nem, a korlátozás indoka talán kiderül a hivatali válaszokból.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.11.15. 15:05:21

@Tolesz: Budapesten egyre kevesebb az olyan közterület, ahol van hely új parkolóhelyek létesítésére. Pont ezért találták ki azt, hogy ahol új ingatlnt építenek, ott az ingatlan rendelkezzen megfelelő számú garázs- vagy parkolóhellyel.

Amit elszúrtak, az az, hogy semmilyen módon nem ösztönzik vagy kényszerítik a beköltözőket arra, hogy ezeket a helyeket meg is vásárolják.

Pedig lehetne, csak ehhez kellene egy kis politikai bátorság. Pl. korlátozni kellene vagy fizetőssé tenni a közterületi parkolást azon új építésű ingatlanok lakói számára, akiknek módjukban állna a saját ingatlanukon belül megoldani a parkolást.

kercsi vííí 2015.11.15. 15:09:46

@promontor: Talán mert aránytalanul drágán adják el a beállóhelyeket a beruházók. A javaslatod amúgy elmebeteg. A fizető parkolás közterületen csupán pénzbehajtás, lehúzás.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.11.15. 15:27:04

@kercsi vííí: Ahol kevés a hely, ott valahogy szabályozni kell a hozzáférést, ezt kéne felfogni. A sok nyafogótól még sosem hallottam értelmes alternatív javaslatot a parkolási díj helyett.

kercsi vííí 2015.11.15. 16:34:30

@promontor: Mint pl. az újpesti rakparton? Mióta fizetős lett, tök üres. Budapest nagy részén jogszerűtlen a fizetőparkolás kialakítása.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.11.15. 17:27:36

@kercsi vííí: Ez egy újbudai blog, így talán nem meglepő, hogy sajna az újpesti rakpartról nem tudok érdemben véleményt nyílvánítani, legfeljebb annyit, hogy attól, hogy esetleg van olyan hely az országban, ahol felesleges volt fizetőparkolást bevezetni, az nem jelenti azt, mindenütt az.

Ami a második mondatodat illeti, ha ennyire biztos vagy benne, akkor pereld be bátran az illetékes önkormányzatokat, biztos megnyered a pereket.

lazarjozsef75 2016.02.10. 15:50:50

Kedves Poszter,
mikor jártál utoljára a helyszínen? Itt lenne az ideje egy update-nek, hátha megnyugszik mindenkinek a lelke (beleértve a megszivatott autósokat is).

dorax 2016.02.11. 01:13:57

Ha valaki visszatérne erre a cikkre, akkor tudomása legyen a döntés okáról, azoknak a következőt kell tudnia. A BKK áthelyezte az eddig a fehérvári úton levő megállót a Kondorosi útra, a CBA elé, így a bekanyarodás után áll meg. Emiatt kellett elvenni a parkoló helyeket, hogy a busz után érkező autók ki tudják kerülni a buszt. Ez persze a tiltás ellenére nem mindig sikerül.

Az áthelyezés sajnos jogos volt, a Fehérvári úton a 213-s elég nehéz helyzetben volt hiszen induláskor egyből a kanyarodóba kellett átsorolnia, ami a busznak sem volt egyszerű és az autósok is tömegesen (benne a rendőrök is!) szabálytalanul előzték záróvonalon át a buszt, aki így nem tudott kifordulni, izgalmas-anyázós szituációkat okozva.
A megálló megmaradt a fehérvárin is, de már csak a 214-es áll meg itt, ami egyenesen halad tovább.

Maci65 2016.02.11. 09:13:55

@dorax: A 214-es megállóját meg át kéne helyezni a benzinkúthoz, a taxidroszt helyére.
süti beállítások módosítása