HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

A megállni tilos tábla rejtélye

2015.11.20. 14:26 :: tizenegyker

Egy hete számoltam be róla, hogy a Kondorosi úton a Príma (CBA) előtt az osztott pálya belső részén érthetetlen okból megtiltották a parkolást. Most kiderült, volt értelme, viszont a vártnál több parkolóhely szűnt meg.

Tegnap ugyanis az történt, hogy a földből kinőtt egy buszmegálló. Csak úgy, oszloppal, táblával jelölve, az útburkolati jelre nem tellett. Ma reggel a BKK szakemberei már ott is voltak, és rendezkedtek. A katasztrófavédelem is megjelent a lopóautójával, szerencsére csak autóáthelyezési célból. Mostantól senkinek sem javaslom a tilosban parkolást, sem belül, sem pedig a zöldséges mellett, ahova a 213-as busz megállója került, mert sokba fájhat neki, és nem biztos, hogy a helyén találja, miután visszamegy hozzá.

151120_kondorosiparkolas_1.jpg

151120_kondorosiparkolas_2.jpg

A kezdeményezés amúgy nem rossz, mert a Fehérvári úton a lakópark előtt lévő buszmegálló rendkívül szerencsétlen helyen van. Ennek ellenére azt is fenntartották a 214-es busznak, pedig sokkal jobb helye lenne a benzinkútnál a taxiállomás helyén. A taxisokat jobb lenne kipaterolni onnan, amúgy is inkább szabálytalanul parkolónak, mint drosztnak használják.

A reggeli akció után a BKK-sok gyorsan eltűntek, a belső sáv pedig pillanatok alatt újból tele lett a megállni tilos tábla ellenére parkoló autókkal.

5 komment

Címkék: parkolás katasztrófavédelem bkk

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr388094648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2015.11.20. 21:50:02

"érthetetlen okból megtiltották a parkolást. Most kiderült, volt értelme,"
Ebből szűrd le a tanulságot: előbb gondolkodj, érdeklődj, azután posztolj.

gmihaly621 2015.11.21. 07:41:32

Hadd emlékeztesselek arra, hogy jó néhány bömös és más tahós autóstársad hogy nehezítni meg a BKK/BKV és az utasok dolgát, amikor pölö ráparkol a sínekre, vagy csak elállja a busz, troli útját hasonló módon. Vagy még utoljára behajt a kereszteződésbe a piroson és ott ragad, a keresztirányú forgalom járművezetőinek legnagyobb örömébe. Vagy még elmondja a legfissebb pletyókat az autóból kiszálló utasának a buszmegállóban. És a többi szabálytalankodás a többiek rovására. Ez a büntizés a legkevesebb, amit az ilyenek megérdemelnek.

Hmmm... 2015.11.21. 08:41:48

Elég mindennaposak a forgalmat akadályozóan és veszélyessé tevő módon parkoló autók...

Tényleg a Katasztrófavédelem hatáskörébe kell tartozzon az ilyen gondok elhárítása? És mi van az utcasarkokon (akárhol) megálló, és ezért a gyalogok / autósok forgalmát nehezítő, lassító, akadályozó, veszélyessé tevő autókkal? Már senki nem azt csinálja, ami a dolga lenne? És annyira nincsenek korrekt megoldások az ilyen gondok "elhárítása" céljából, hogy a trófeavédelemnek a vészhelyzet ehárítására fenntartott eszközeit kell igénybe venni?

Már szinte minden téren ilyen "szocilista" jellegű "megoldásokat" látok :-(

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2015.11.21. 12:08:59

Az a Fehérvári úti buszmegálló, pont az osztályozó kezdetén eszement ötlet volt, simán át kéne tenni a most kialakított új helyre. Az uszodások meg álljanak 50-80 m-rel arrébb, az Albert u. középső 'szerviz útjára'

Nancsibacsi 2016.02.10. 09:18:55

Mondjuk annak is sok esze volt, aki uszodát épített oda, parkoló nélkül. Jó, tudom, van előtte kb 6 hely - azoknak is kevés akik ott dolgoznak.
süti beállítások módosítása