HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Átépítés a halál árnyékában

2016.05.31. 19:28 :: tizenegyker

Fénykép, kereszt, mécsesek őrzik a május 3-i motorbaleset halálos áldozatának emlékét az Albertfalva kitérőnél.

A baleset után sokáig még ott parkolt az a kisteherautó, ami nagy valószínűséggel a halálos ütést mérte a motorosra. Mint kiderült, a Renault Mascott elromlott, azért állt ott egy ideje a tragédia előtt, és okozta vétlenül egy ember halálát. Az emlékhely pedig a Csurgói út másik oldalára került, mert a Fehérvári út 183-189. lakóépület gondnokának nem tetszett a ház közelében. Ezért az év tahója díjra jelölném.

160531_fehervarikitero.jpg

De térjünk a lényegre. Mi lesz a kereszteződés és környékének évek óta tervezett átépítésével?

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint várhatóan június 16-án kezdődik és augusztus végéig tart. A villamospályát a Fehérvári út – Csurgói út csomópontjának környezetében teljes egészében elbontják, helyére kétvágányos pálya épül a Csurgói úttól délre. Ehhez az Albertfalva kitérő környezetében 500 vágányméter hosszan épül villamospálya, felsővezeték-hálózat és földkábelhálózat. Tekintettel arra, hogy a közvilágítás a meglévő felsővezeték oszlopokon található, így a felsővezeték-hálózat átépítése együtt jár a közvilágítás módosításával is.

A Fehérvári út és a Csurgói út csomópontjában jelzőlámpás irányítás létesül, valamint a gépjárművek irányítására a csomópontban középszigeteket építenek. A Városház tér irányú megállóhelyet áthelyezik a Móricz Zsigmond tér irányú peronnal szemközti oldalra. A megszűnő megállóhely helyén a középsziget megmarad, ahol zöldfelületet alakítanak ki. A megállóhely áthelyezése következtében a csomópont északi oldalán található gyalogátkelőhely megszűnik.

A tervezett megállóhelyek északi és déli oldalán jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, ahol a szegélyt 2 centiméterrel lesüllyesztik az útpályához képest. A gyalogátkelőhelyeknél a vakok és gyengén látók közlekedésének megkönnyítése érdekében taktilis burkolat létesül.

A Fehérvári úton kicsit odébb, az Építész utca és a Mezőkövesdi út között amúgy már megkezdődtek a munkálatok, kíváncsian várom, sikerül-e a tervezettek szerint haladni.

1 komment

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr688765190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metalmania 2016.06.01. 11:03:01

Azt lehet tudni, köze van-e a balesethez, hogy ilyen gyorsan elkezdik? Ha így van, szomorú, hogy ehhez ilyen tragikus dolognak kellett történnie. A gondnokot nem is minősíteném. Hova lett az emberség? Valakibe, akit veszteség ért, még bele is rúgunk egyet? :( Másrészt, a síneket nem értem, mért kel ehhez felszedni, főleg, mert, ha jól tudom, pár éve is felszedték. Bár tíz éve lakom itt, nem biztos, hogy igazam van.
süti beállítások módosítása