HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Megszűnt a kismamapénztár az Auchanban

2014.10.05. 17:13 :: tizenegyker

Egy hónapja se, hogy írtam arról, a Savoya Parkban található Auchanban semmit se ér a kismamapénztár. A pénztár funkciója az lett volna, hogy a kismamák és a kisgyermekesek hamarabb sorra kerüljenek, csakhogy mindenki beállt, és az Auchan dolgozói nem merték felvállalni a konfliktust a renitensekkel szemben.

Az Auchan sajátos módon megoldotta a problémát, megszüntette a kismamapénztárt. Lett helyette viszont saját márkás pénztár, aminek értelmét nem igazán látom, egyáltalán el sem tudom képzelni, mire jó, valamint élménykassza. Na, ez utóbbi lehet a kismamapénztár újracsomagolva. Itt néhány felfújt lufi kíséretében a polcokra kirakott mesekönyvek, gyerekjátékok nehezítik meg a szülők életét, hogy várakozás közben a gyerekek érzelmi zsarolással rá tudják venni őket még több pénz költésére. A pénztárba bárki beállhat.

auchan_elmenypenztar.jpg

Ha valaki nem értené, nem érezné át a kismamapénztárak jelentőségét, annak elmondom, azért fontos, mert az  áldott állapotban lévő nők jóval könnyebben fáradnak, a 9. hónap közeledtével még a hólyagjuk is nyomódik a magzattól. A szoptatós csecsemőkkel - főleg az első félévben - azért fontos minél gyorsabban túlesni a vásárláson, mert szigorú, egyben nagyon sűrű a program velük, az etetés, büfiztetés, alvás után nagyon rövid az a periódus, ami szabad időt jelent. Egy kisgyermeknél pedig könnyen elszakadhat a cérna, ha elvesztik a türelmüket, akkor bizony jön a sírás-rívás.

Szóval nagyon fontos a kismamapénztár, de úgy tűnik, az Auchan szociális érzékenysége alacsony szinten mozog.

49 komment

Címkék: vásárlás auchan

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr836761717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L.A.M 2014.10.05. 23:27:35

Tehát, ha jól értem, alapvetően az a gond, hogy a magyarok,ahogy minden szabályt,ezt is leszarják. A biztonsági őrök nem rendőrök, nem azért vannak, hogy folyamatosan a vásárlókat rendezgessék. Ilyen pénztár akkor működik, ha csak néhány renitenst kell figyelmeztetni, az emberek döntő többsége tiszteletben tartja, hogy ez a kismamáké. Ha nem, megette a fene az egészet.

Egyébként: ritkán járok bevásárlóközpontba, lehet ezért nem láttam még ilyet sehol.Van olyan hely, ahol működik?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.10.06. 00:29:08

Auchan, Solymár. Telefont szerettem volna vásárolni du. 4 körül. Eladó sehol. Ügyfélszolgálat:
- Telefont szeretnék vásárolni, de nincs egy eladó se. Szolna nekik?
- Egy van csak. - és rápillant az órájára.
- De annak is most pihenőideje van.
- Pihenőideje? Du. 4-kor? És meddig? Szóljon akkor másnak.
- 1/2 óra, más meg nincs!

40 évet éltem a coccializmusban!
Régen volt. Kihagy a memóriám. Ilyenre nem emlékszem. Pedig az szarabb volt!

v.l 2014.10.06. 01:06:56

Szerintem az eredeti felállás, hogy random emberkéknek külön pénztárak vannak fenntartva, egy létező problémára egy alapjaiban hibás megoldás. Nem ezért volt egyébként működésképtelen ez a dolog, de ez nem változtat azon, hogy szerintem a problémára nem ez a megoldás, hanem az, hogy mindig legyen megfelelő mennyiségű pénztár, ahol senkinek nem kell órákat sorban állni. Láthatóan az Auchannak ez többször jelent túl nagy kihívást, mint a Tesconak, ott sokkal ritkábban találkoztam ezzel a problémával.
Azt pedig pláne nem tudom megérteni, hogy arra miért van n db emberke, hogy lófráljon a pénztárak előtt mindenféle értelmetlen, és máskor is elvégezhetó feladattal (pl. gyűjtögetni a visszamaradt szajrét, vagy a kosarakat, esetleg tereferélni a pénztárossal mindenféle faszságokról), miközben az emberek szopnak a túl kevés pénztár miatt.

bkkzol 2014.10.06. 05:30:52

Ritkán járok bevásárlóközpontokba , de nem találkoztam máshol se kismama kasszával. Nem kell ez a nagy cirkusz. Tessék szépen otthon maradni nagy pocakkal vagy karonülő gyrekkel!

otapi 2014.10.06. 06:43:30

@L.A.M: A rendőr azért van hogy bűnözőket üldözzön. A biztonsági ember, de uram bocsá a pénztáros is teljesen alkalmas (lenne) arra hogy a házi rendszabályokat betartassa.

Amúgy meg hülyeség az egész, veszélyeztett kismama menjen inkább kisebb boltba ahol nem minimum 2 óra egy bevásárlás vagy rendeljen a konkurens nagy cég házhozállításával.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.10.06. 06:52:25

Amúgy az emberek a családos parkolókba is beállnak, arra sincs semmi szabály, miért pont ezt a kismama pénztárt vennék figyelembe?

yxcvbnmaa 2014.10.06. 06:54:12

Nem kell mindenféle izzadtságszagú szempontok alapján tematizált pénztár.
Egyfajta legyen, de abból annyi, hogy ott ne kelljen sokat sorbaállni (max 5 perc). Akkor talán a kismamahólyagok is kibírják a shoppingolás végét...
Ennyi.

csak bandi 2014.10.06. 06:54:32

persze,kismamapenztar,jah...
meg kulon jarat a kismamaknak,hogy tudjanak plazazni,kulon elfuggonyozheto kabinokkal,hogy diszkreten tudjanak szoptatni...
a multkor egy ilyen mamaszaurusz azert verte a hisztit,mert nem engedik be a bankba nyitvatartasi idon kivul,mert o kismama,szoptatnia kell es szeket is akar meg pisilni...
mindenki megbolondult???

lassan ebben az orszagban mar mindenkinek jar valami elony,csak az "atlagos" adofizeto (ertsd>nem vallasi vagy etnikai kisebbseg,nem retardalt,devians,feminaci,nyugdijas,terhelt,stb...)dogoljon meg,ahol van...

funfun 2014.10.06. 06:56:03

Irigyellek a problémádért.
Okmányirodában, postán stb. van kismamáknak külön sor?
Egyébként WC van minden nagy hipermarketben, ha pisilned kell, menj ki, majd térj vissza és folytasd a vásárlást.
Logikád alapján lehetne külön sor a frissen műtötteknek, vagy mondjuk az ideggyengéknek, nehogy felbőszítse őket a sorban állás.
Nagyon hiányoltam a leírásodból az anyuka szót, nagy kedvencem, mikor előjogokat szeretnének elérni gyerekes nők, vagy több tiszteletet várnak el különösebb indok nélkül. Mint Ötker Tóni asszonya, Cecil, akinek a sok celebkedős pucsítás után hirtelen eszében jutott, hogy anyuka. Igaz, ő édesanyaként kérte ki, mikor cikizték.

kisvirag78 2014.10.06. 07:35:34

Nem járok Auchanba, különösen nem gyerekkel. Tele van influenzás emberrel, nem hiányzik, hogy valamit összeszedjen. Csecsemővel, ha nagyon kell vásárolni, és nincs, aki megoldja vagy vigyázzon rá, akkor irány a kisbolt. Ott általában előre is engednek. Nem értem, anyukák miért akarnak csecsemőkkel folyton shoppingolni.
Sűrű a baba programja? A másik emberé is. Szerintem ez a követelőzés vegytiszta önzés.
Nekem négy gyerekem van, most várom az ötödiket, de sosem voltam kismamapénztárban, viszont emberi léptékű boltokban rendre előre engedtek, ha kértem, ha nem, pedig ilyen helyeken egyébként sincs nagy sor.

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 09:02:11

Mondjuk nem értem, miért a bolt a tahó ha a tahó vásárlók beállnak a nem nekik fenntartott pénztárba, másrészt elég nagy fasság egy üres pénztárban ott ültetni a pénztárost csak azért, hogy 5-10-20 percenként egy kismamát-kerekesszékest gyorsan lerendezzen.

@kisvirag78: Az a jó ha semmi bacival nem találkozik a kisbabád, elvégre immunrendszer nélkül is le lehet élni egy életet egy csíramentes oxigénsátorban.

mt-03 2014.10.06. 09:03:16

kulturember eloreengedi a kismamakat/kisgyerekeseket. ehhez nem kell(ene) kulon penztar...

Pirx 2014.10.06. 09:33:46

1. Mekkora a kismamák aránya a vásárlók között?
2. Mikor, meddig legyen nyitva a kismama pénztár?

Lássuk be, az egész egy marhaság, és még nagyobb marhaság ezen rugózni, hogy megszüntették. Persze a legnagyobb marhaság volt kiatlálni, megvalósítani, majd megszüntetni. Semmi értelme. Egyrészt a pénztáros, a biztonsági őr ne legyen rendszabályozó, az amúgy is paraszt emberek között. Mert parasztok az emberek. Az utcán, a boltban, az úton. Lásd felháborodott sírós apuka, aki behajtott a tilosba, anyázott a rendőrnek, és felháborodott azon, hogy bilincsben vitték el, és roadshowzik rádiókban a történetével, de ahhoz nem volt elég tökös, hoiy fenntartsa a panaszát a rendőrségen, csak miután kiengedték azután pampog. Ha a rendőrt leugatjuk, akkor vajon egy biztonsági őrrel, kasszással mit csinálnának? Megverik?

Maci65 2014.10.06. 09:52:32

@Pirx: Kismamáknak, de főként kisgyermekeseknek volt a pénztár, igen nagy igénnyel. Főleg azért volt rá nagy igény, mert valóban nagyon kevés pénztárt üzemeltetnek egy időben az Auchanban.

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 10:09:32

@Maci65: igény az mindenre nagy ami ingyen van, de hány nemgyermekes/kismama vásárlóra jut egy gyermekes/kismama? 1:10 1:50:1:100?

Ott van a bokorban szedjed összefele 2014.10.06. 10:12:07

@bkkzol: Érzed ,hogy kitalált az Auchan egy olyan dolgot, amivel a kismamáknak kedvezhet. De a sok tapló figyelmen kívül hagyja a háziszabályt, beállnak oda, hiszen nehogymá', nekik is jár a gyors kiszolgálás. Erre te azt mondod, hogy kismama ne menjen oda. Szerintem inkább a parasztja neéljen olyan kedvezménnyel (extra gyors kiszolgálás), amit nem neki találtak ki. Utána meg ugyanezek mennek más blogokba tele szájjal kiabálni, hogy bezzek osztrákban az emberek figyelnek egymásra és betartják a szabályokat.

lord_soth 2014.10.06. 10:12:09

Zárjuk le Budapestet és mindenki takarodjon haza, mert kismama érkezik!

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 10:15:03

@Maci65: egyébként gondold végig.

van mondjuk 5 pénztáros egy müszakban.

Ha nyitsz egy 6. pénztárat csak a kismamáknak akkor az egy plusz pénztáros fizetése, cserébe jobb lesz 5percenként 1 kismamának

Ha az a +1 pénztár általános, akkor +1 pénztáros de minden vásárlónak jobb

Ha az 5-ből egyet kinevezel kismamapénztárnak akkor nincs plusz költség és jobb 5 percenként 1 kismamának, de rossz az összes többi vevőnek.

Vagy marad az 5 pénztár és 5percenként a kismama kivárja a sorát ami egy tipikus auchanos háromnegyedórás nézelődés végén +5 perc neki.

Ergil 2014.10.06. 11:01:02

Nem tudom miért fáj egyeseknek, hogy speciális helyzetben lévő társaink egyéni odafigyelést kapnak. Én igen is figyelembe veszem, hogy egy áruház gyerekbarát-e (mind babával, mind a 4-6 éves gyerekeimmel) és ezt nem sajnálom másoktól.
Az egyhelyben állás tényleg nem túl izgalmas a gyerekeknek, néha erős küzdelmet igényel.

randomuser1 2014.10.06. 11:01:06

én örülök az élménykasszának, nincs nagyobb élmény, mint hideg hangon közölni a kétéves hólyaggal "hánembazmeg, apának jöttünk sörér, nem neked bogyóésbabócás mesekönyvér!"
monnyuk én genya vok,a többieknek azér elég szopó az a pénztár.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2014.10.06. 11:19:21

@Ergil: Speciális helyzet? Az emberiség fele életében többször is kerül abba a "speciális helyzetbe", hogy babát vár, abba meg hogy gyerekkel megy vásárolni még többen és még többször. Nem tudom mi ebben a speciális.

@Emmanuel Goldstein: attól, hogy ott van még nem kötelező oda állni. Probléma megoldva.

Ergil 2014.10.06. 11:36:38

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de nem értem az embereknek miért kell a szomszéd tehene dögöljön meg elv alapján fújni, ha valaki könnyítést kap. Így nem zavar a rokkant parkoló, a gyerekmenü, a hűségkedvezmény ha a kedvezmény rám nem vonatkozik. Jó ötletnek tartom ezeket a könnyítéseket, a max 10 termékes pénztár is jó volt, ha egy darab fél literes üdítővel nem kellett 30 percet várni.
Az egyedülálló kismama (ismerek párat) meg nem szórakozásból jár a Tesco-ba, hanem mert a legolcsóbb pelenkát meg alapvető élelmiszert tudja csak megvenni, mert a tartásdíjról már évek óta pereskedik a férjével aki terhesség alatt lelépett, de ott tesz keresztbe ahol tud.

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 11:37:01

@Ergil: nem fáj csak van aki nem 1 biten látja világot és érti a másik oldalt is. Ha a boltnak nem hoz pluszvásárlót valami akkor azt nem fogja üzemeltetni pluszköltséggel.

ha a kismamakassza a statisztikák szerint behoz havi 3pénztárosköltségyni plusznyereséget akkor marad a kismamakassza. Gondolom az adott boltban lement a teszt, forgalomemelkedés semmi, tehát project törölve.

Ergil 2014.10.06. 11:41:01

@eßemfaßom meg áll: Ez is egy szemlélet, de ha apróságokkal könnyíted meg valaki helyzetét, akkor hosszú távon hozzád fog járni vásárolni lényegében ugyanazt a terméket. (Saját tapasztalat)

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 11:41:27

@Ergil: engem pl zavar a rokkantparkoló, ha a bevásárlóközpont 500 férőhelyéböl a100 bejáratközeli kékre van festve miközben 2nél több mozgássérült egyszerre még soha nem volt abban a boltban.

"ha egy darab fél literes üdítővel nem kellett 30 percet várni."

egy darab félliteres üditőért nem kell bemenni egy hipermarketbe

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 11:42:48

@Ergil: nyilván egy auchannak nincs tapasztalata, nem nézik meg a számokat mielőtt döntetek, írj nekik, hogy te jobban tudod

bkkzol 2014.10.06. 11:46:38

@Én is itt vagyok: lehet, de sokaknak elege van a karnulo gyerekkel hivatalban megjelno csaladokkal, maradjon szepen otthon az egyik a gyerekkel. ja kkor nincs soronkivuliseg?!

Ergil 2014.10.06. 11:48:40

@eßemfaßom meg áll:
Nem tehetek róla, hogy az emberek nem tudnak 20 méternél többet sétálni az autójukig.
Fél literes üdítőt vettem már, mert az akciós termék egy kalap sz@r volt amit meghírdettek, és elment a kedvem a vásárlástól. (Vagy nem volt belőle egy sem)
Egyébként meg a belvárosban lakom nem vagyok egy tipikus célcsoport a hyper fronton, de az odafigyelést azt díjazom

Ergil 2014.10.06. 11:50:06

@bkkzol: Én szívesen otthonhagynám őket, de ha nincs jelen mind2 szülő és a gyerek egy csomó mindent nem lehet intézni nekik (meghatalmazást nem fogadják el )

Pirx 2014.10.06. 12:30:17

@Maci65: Újra kérdezzem?
Mekkora a kisgyermekesek, kismamák aránya a vsárkók között?
Amúgy két gyereket neveltem fel, és soha nem okozott gondot, hogy nincs kisgyerekes pénztár. És nem. Nem a nagyszülőkre hagytuk a gyerkeket, magunkkal vittük. De nem fogadtuk el a hisztit, mint a gyereklét elválasztahtalan részét. Némi önfegyelmet a gyerknek is tanulnia kell.

Pirx 2014.10.06. 12:37:39

@Ergil: Én legalábbis nem azért fújok, hogy valaki külön elbánásban részesül hanem nem látom be, miért kell a mocskos multi szocilis érzékenységét emlegetni, mikor arról van szó -nagy valószínűséggel -hogy kedves szabálykövető honfitársaink - és ebbe bőven belesorolom a szgény gyerekes szülőket, és kismamákat - magasról szartak rá, és a cég nem akart rendőrré válni, és folyamatos konfliktusokat felvállani azokkal, akik beálltak a sorba jogtalanul. Ahogy fentebb írtam a hiba ott követődött el, hogy egyáltalán megnyitották. Értelmetlen, felesleges.
Ha az emberekben nincs annyi jóérzés, hogy előreengedjék azokat, akik az állapotuk miatt hátrnyban vannak, akkor ez van. Mindenki nézzen magába, és ne a multitól várjon köznevelét. Amúgy pedig a már járni tudó gyerek tanuljon önfegyelemet (Talán épp a szülőtől kellene? Csak épp neki sincs? Valami szülői példáról nem harangoznak?), ne rágcsáljon ki nem fizetett kiflit, és fogadjon szót az őt szopató szülőnek. Ha meg kisebb, akkor például ajánlom a TESCO házhosszállítást, ahogy hallom lassan az Auchanban is lesz, ha valaki ennyire céghű.

Maci65 2014.10.06. 12:38:10

@Pirx: Írtam, hogy van rá igény, ebből nem egyértelmű számodra, hogy legalább akkora, hogy egy pénztárat érdemes külön fenntartani. Vagy mit akarsz, csináljak statisztikát?

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 12:44:53

@Ergil: szerintem mindenki tud 20 méterrel többet sétálni, csak én pl nem szeretek ÉRTELMETLEN okból 20 méterrel többet sétálni. Márpedig 100 rokiparkoló egy bolt előtt értelmetlen. Ennek külön halmozott helyzete amikor barkácsáruház parolójában van 30%-on a kék helyek aránya.

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 12:46:53

@Maci65: "Vagy mit akarsz, csináljak statisztikát? " igen csinálj statisztikát.

A bolt azt tette (nem röhögve direkt kibaszásból szüntette meg) és kijött nekik, hogy nem éri meg. A cégek ilyen eccerűen müködnek: ha megéri csinálják, ha nem éri meg nem csinálják.

Pirx 2014.10.06. 13:13:00

@Maci65: Ha megkérhetnélek rá, akkor szívesen látnám azt a statisztikát. Nekem is van igányem arra, hogy egy csíkos mellényes alkalmazott tolja a bevásárlókocsimat az áruházban. Sajnos nem hogy megszüntették, de eddig még be se vezették. Pedig igény az volna rá.

Ergil 2014.10.06. 13:17:20

@Pirx: Az hogy nem vagyunk rá megérve, nem azt jelenti, hogy ettől még nem kellene támogatni ezeket a dolgokat. Ilyen erővel hagyjuk a francba a szelektív hulladékgyűjtést és megújuló erőforrásokat. Ha kicsi rá az erőforrás vonják össze (max 10 termék ÉS gyerekpénztár ÉS akadálymentesített pénztár ÉS öregeknek pénztár)
Ha mindent statisztikák alapján intéznénk nem lennének biciklisávok (de rokkant parkolók sem)

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 13:20:43

@Ergil: te kevered a profitorientált vállalkozást a közfeladatokat ellátó állammal/önkormányzattal

Ergil 2014.10.06. 13:26:48

Bocs, de én nem várom, hogy mindent felülről mondjanak meg, ráadásul arra kevesebb hatásom is van rá.
A profitorientált cégnél bizony elviszem máshoz a pénzt. Hogy hogynem inkább járok azokba a lakberendező áruházakba ebédelni, akik adnak a gyerekes szülők igényeire, holott máshol olcsóbban is megebédelhetnénk. Az átkos multik néha hoznak magukkal értelmes ötleteket is kintről, a jót nem szégyen lenyúlni

Pirx 2014.10.06. 13:29:13

Ez tipikusan az, hogy csinálja meg "valaki", mert nagyon jó lenne. Egyrészt egy áruháznak tényleg nem feladata, hogy megnevelje az embereket. Erről a történetről már megjelent bejegyzés 8 tizenegyker.blog.hu/2014/09/08/mit_se_er_a_kismamapenztar ) ahol egyértelművé vlt, hogy mindenki magasról tesz a szabályokra, és @Maci65 az Auchan alkalmazottaktól várja a megoldást. Komolyan kérdem: mit? Álljon oda egy biztonsági őr, és kérje el a terhes kiskönyvet? Nem a cég feladata. Ahogy írtam, maga az ötlet volt hülyeség. Nincs -nem lenne rá szükség, ha odafigyelnénk ilyesmire.
Ne keverd a társadalmilag szükséges dolgokat, mint a rokkant parkoló, szelektív hulladékgyűjtés , stb, amit az államnak kell megvalósítani, és semmi kötelezettsége nincs arra, hogy nyereséges legyen, egy magáncég ötletével, amit lehet, kipróbált, és különböző okok miatt abbahagyott. Valószínűleg a kihasznltság, és az által létrehozott konfliktusok együtt hozták meg azt a döntést, hogy megszünetik.De ez egy magáncég döntése, semmi köze a társadalmi szolodaritáshoz. És számonkérni rajtuk álságos.

eßemfaßom meg áll 2014.10.06. 13:30:32

@Ergil: "A profitorientált cégnél bizony elviszem máshoz a pénzt."

ők pedig ránéznek a bevétel/kiadás oldalra és látják, hogy Ergil nick nem hagy náluk havi 10ezret viszont nem jelentkezik havi 1millió pluszkiadás tehát nem fognak zokogni.

Pirx 2014.10.06. 13:36:34

@Ergil: A magam részéről nem hogy lakberendezési áruházakba, de máshova se vittem a gyerekeimet ebédelni. Jó móka volt hétvégén együtt főzni. Igaz, előtte be kellett vásárolni valami rohadt multinál. Igaz, akkor még nem így hívták őket. Simán cask tesco, auchan...
És ha akarod vidd el a pénzt mááshova, Erről szól a történet. Nem kötelező ott vasárolni. Ha nem tetszik a szociális érzékenységük, akkor máshov kell menni. Ahol érzékenyebbek. És majd jól tönkremennek. Vagy nem.

oszt jónapot 2014.10.06. 13:38:04

@Ergil: Mondd meg nekik, hogy 300-400 ft-ért kihozza a Tesco az ajtóig. Egy villamosjegy ára. Nem trollkodok, tényleg csomóan nem tudják.

Ergil 2014.10.06. 13:43:33

@Pirx: Igazából nem az Auchan-on kérem számon. Embertársaimon kérem számon, ha tényleg azért zárták be mert nem lehetett rendet tartani.
A szociális érzékenységet meg igenis számon kell kérni az élet minden területén. Én legalább is számon fogom kérni a gyerekeimtől.

Ergil 2014.10.06. 13:48:43

@oszt jónapot: ezt tudom, nekem nem okoz gondot, de ismerek olyat akinek igen. A korábban említett egyedülálló anyának, aki munkahely, bölcsőde, babysitter között szaladgál és késő este bealszik a gyerekkel mese közben. Vagy annak a kismamának, aki nem tudja mikor szoptat és kihúzza a csengőt, hogyha végre alszik a gyerek ne verjék fel a szóróanyag terjesztők.
Én hajlandó vagyok lemondani a kényelmemről és 3 perccel tovább várni egy pénztárnál, hogy akiknek ez segítséget jelent 10 perccel hamarabb végezzenek.

oszt jónapot 2014.10.06. 13:59:16

@Ergil: Nem voltam még kismama, de arról nem fogsz meggyőzni, hogy egyszerűbb elcibálni a gyereket a Tescoba, mint egy általad megválasztott 2 órás intervallumban ajtót nyitni a futárnak. De nekem igazából tök mindegy, tőlem kismamapénztár is lehet, engem nem zavar (már csak azért sem, mert nem járok hiperbe).

Ergil 2014.10.06. 14:11:01

@oszt jónapot: Saját tapsztalatból azt tudom mondani, hogy se feleségem, se anyósom nem nyit ajtót idegennek. Nekem ezzel nincs problémám, de feleségem inkább munkahelyére rendelteti az árukat, vagy lemegy érte a sarokra, de nem engedi őket be a lakásba (pedig max az 50kilős képcsöves TV-t vihetnék). Nálunk azért a futáros dolog nem működik (ki tudja lehet egyszer meggondolják magukat)

oszt jónapot 2014.10.06. 14:13:55

@Ergil: A lakásba én se, átveszem az ajtóban, ahogy a pizzát. De nyilván nem vagyunk egyformák. :) (Bár szerintem kicsi eséllyel fog az a futár meglopni, akit te rendeltél, aki csak úgy jön, azt nyilván én is elhajtom.
süti beállítások módosítása