HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Szellemút a Savoyánál

2011.01.02. 17:35 :: tizenegyker

Több mint hat éve már, hogy felépült a Savoya Park. Budapest huszonkilencedik, egyben Magyarország ötvenedik bevásárlóközpontját 2004 októberében adták át, akkori nyilatkozat szerint egy 18 milliárd forintos beruházás első ütemeként, amelynek során mintegy 3,5 milliárd forintért infrastrukturális fejlesztést is végrehajtottak. A legjelentősebb változásnak a 18-as villamos vonalának meghosszabbítását vehetjük. Bekötőutakat is létrehoztak, a Fehérvári úttal, a Leányka utcai felüljáróval és két helyen a 6-os úttal megteremtették a kapcsolatot. Az egyik legérdekesebb lámpás csomóponttal a Fehérvári út felől érkezők szembesülhetnek. Ahogy áthajtanak a felüljáró alatt, mehetnek egyenesen a bevásárlóközpont főbejárata, illetőleg az OBI-Asko parkolójának bejárata felé (az Asko 2007 márciusában nyílt), jobbra a 6-os út felé, vagy balra a fűbe. A Leányka utcai felüljáróról érkező utat ugyanis csak az OBI-Askó parkolójával kötötték össze, a felfestett zebra után a pusztaság következik. A lámpák itt sosem működtek, mindig sárga villogás van. Úgy tűnik egy ilyen, legalább 10 millió forintos baki bőven belefért a milliárdos beruházásba. Arra viszont már nem veszik a fáradságot, hogy a balra kanyarodás lehetőségét jelző nyilat lekaparják. Sokáig a vaksávba elhelyezett kétlábú terelőtáblákkal jelezték a problémát, de a szél állandóan felborította a táblákat, újabb balesetveszélyt teremtve.

Ha már a Savoyánál tartunk, a másik nagy probléma, hogy a Fehérvári út felől érkezőket nem engedik balra bekanyarodni a bevásárlóközpont parkolójának hátsó bejáratánál. Miért is engednék, amikor ott fekvőrendőrök és a főbejárat lassú váltású lámpájának kivárása nélkül be lehetne jutni. Az autósok persze minderre fittyet hánynak, mindez a lekopott záróvonalon látszik is.

2 komment

Címkék: közlekedés bevásárlóközpont savoya

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr192554664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.01.03. 07:22:09

szerintem azért lehet látni, hogy nem érdemes balra kanyarodni. az pedig teljesen rendben van, hogy nem 3 év múlva építik majd meg újra ezt a kereszteződést ha elkészül balra valami, hanem már kész van előre.

például a meg nem valósult "Káposztásmegyer B" lakótelep helyén is 25 éve meg vannak végig a kereszteződések, amik 1m után az erdőben végződnek.

tangara 2011.01.20. 09:07:24

Nos, annál a bizonyos lámpás "mega csomópontnál", amit a savoya közepén elhelyeztek, nos elég lett volna egy jól kivitelezett körforgalom. Az Obiból lehetetlen kihajtani, kb 2 lámpaváltásonként kap zöldet az az irány. Abból látszik, hogy rossz az egész, hogy mikor ki volt kapcsolva a lámpa, jól lehetett haladni. A "vak" út is nagyon vicces... szóval az egész egy nagy rakás wc csésze...
süti beállítások módosítása