HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Hogyan nevezzük nevén a gyereket?

2011.02.27. 14:58 :: tizenegyker

Rendőrségi körözésben való cigányozásért marasztalták el a XI. kerületi rendőrkapitányt. Az FN.hu híre szerint az újbudai önkormányzat weblapján jelent meg egy ismeretlen elkövetőről: "Férfi, 45-50 év körüli, fejtetőn kopaszodó, őszülő. Roma származású." A hírportál azt is írja, hogy a kisebbségi, valamint az adatvédelmi biztos közös állásfoglalása már 1997-ben törvénysértőnek minősítette azt a gyakorlatot, hogy a rendőrségi közleményekben utalnak az elkövetők származására. Pintér Sándor belügyminiszter pedig még 1996-ban, országos főkapitányként azt hangsúlyozta, hogy "normasértő az, ha a rendőrség (...) a körözésnél vagy egyéb esetekben alkalmazott személyleírásnál népcsoportra, nemzetiségre vagy etnikumra utaló megjelölést használ".

A Google segítségével rákerestem az ujbuda.hu oldalon a hivatkozott hírre. Feltehetőleg a január 6-án közé tett esetről van szó: „Újbuda Rendőrkapitányságán eljárás indult ismeretlen tettesek ellen, akik 2010.10.27. napján este fél kilenc körül az Orlay utcában a sértettet hátulról megtámadták, több alkalommal megütötték, majd elvették két táskáját, benne irataival, készpénzével, mobiltelefonjával és egyéb értékeivel együtt. A bűncselekménnyel okozott kár 50.000 forint.”

Ebben már a roma származás nincs benne. Adatvédelmi biztos, belügyminiszter ide vagy oda, egy bőrszín, rasszjegy nagyon is fontos lehet egy elkövető beazonosításában. Erősen megnehezítheti az elkövető felismerését, megtalálását ha az egyik legfontosabb információ marad ki a felhívásból.

Segítsük a rendőrséget, írjunk az ombudsmannak is tetsző kifejezéseket a világ legkülönfélébb nemzetiségű embereire (kérném a rasszista megnyilvánulások mellőzését)!

1 komment

Címkék: rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr102694931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivanhoe 2011.02.28. 20:15:48

Na lássuk: sötétbőrű, genetikailag napbarnított, konstans segélyes. Így hirtelen ennyi, de még gondolkodom :) Egyébként ez egy tipikus magyar f.szság, vagy európai? Amcsiknál nevén nevezik a gyereket, és nem pátyolgatják a bűnözőket, sőt..., bezzeg nálunk...
süti beállítások módosítása