HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Nyugdíjas panaszkodásba torkollott a közbiztonsági fórum

2011.11.22. 22:37 :: tizenegyker

Elsőként Albertfalvát érte a megtiszteltetés, hogy a helyi politikusok tematikus haknijának teret adjon. Az Albertfalvai Művelődési Házban 18:30-tól várták a lakosokat közbiztonsági kérdésekben. Az emberek jöttek is, úgy 30-35-en (a mintegy 20 ezerből), elsöprő többségben az idősebb korosztályból. Miután sikerült Simicskó István országgyűlési képviselő hosszúra nyúlt kampánybeszédét (pl. egész Európában csökkentek a nyugdíjak, csak nálunk nőttek) túlélni, jöhettek  kérdések. Az első hozzászóló rögtön a megjelent rendőrkapitány képébe vágta, hogy egyszer leütötték, a rendőrök nem jöttek ki, majd miközben a mentők kórházba szállították, kirámolták a lakását, amiatt se jöttek ki, és különben is csak félelem és rettegés az élete a kerületben. A sztori elég büdös volt az igazság tekintetében, de a nemrégiben kinevezett kapitány kérte, személyesen fáradjon majd be a kapitányságra, hogy kibogozzák a történetet.

Egy másik nyugdíjas javasolta, hogy inkább délelőtt kéne ilyen fórumot tartani, mert ebben az időpontban már sötét van. A felvetést nem csekély derültséget okozott. Az idős nő valószínűleg el is tévedhetett, mert Lágymányosról érkezett, pedig ez a fórum kimondottak az albertfalvaiaknak lett rendezve. Egy másik nyugdíjas inkább olyan fórum megszervezését kérte, ahol az emberek a kormányzással kapcsolatban mondhatják el a véleményüket. Megkérdezte, van-e lehetőség "Orbán miniszter úrral" beszélni. Simicskó István erre az írásos megkeresést javasolta.

Egy félórás blokk következett egy hosszú listával érkező bácsi miatt. Az idős férfi a sok falevél miatti gyászos hangulatot és a bezárt "kispostát" sajnálta. Fontosnak tartotta megemlíteni azt is, hogy 30 éve, amikor ideköltözött, szinte zavaróak voltak az énekesmadarak, ma már pedig már madárcsicsergést nem is hallani, de varjúkkal és egyéb ragadozó madárral tele van a környék. Itt egy kicsit érdekesebbé válhatott volna a rendezvény, ha a bácsi a közbiztonsági témánál maradva a rendőrséget javasolta volna a varjúproblémák megoldására, de nem. Még szóba hozta a kutyatartást is, meg hogy naponta 20 tonna kutyaürülék kerül Budapesten az utcára. Ezt követően a mai fiatalságról következett egy sztori, hogy egy diák megfogta a tanárnő mellét, és megkérdezte tőle, hogy "ma még nem dugták meg?", majd a tanárnő jól megpofozta a gyerkőcöt, ami miatt az anyukája felháborodottan bejött az iskolába. Ezt követően a bácsi le lett állítva, és a polgármester, no meg Simicskó István jól megválaszolta a felvetéseket.

Ezzel el is telt az idő, még néhány apróbb kérdés érkezett, egy-kettő - talán véletlenül - közbiztonsági témában is.

A rendezvény fő bunkója az Újbuda Televízió riportere volt, aki a hátsó sorokból szemlélte az eseményeket, úgy, hogy a lábát felrakta az előtte lévő szék ülőrészére. Kulturált ülőtevékenységét csak az zavarta meg, amikor jó hangosan megszólalt a mobiltelefonja.

Csak erős idegzetűeknek javaslom a december 1-jei közmeghallgatást.

Szólj hozzá!

Címkék: fórum polgármester közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr653404666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása