HTML

 

tizenegyker


Budapest XI. kerületének, azaz Újbudának gyönyörű és rémséges oldala.

Fedélzeti kamera

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Meister: Csak nem lesznek idén önkormányzati választások? Ilyenkor érdekes módon sok többéves probléma hipp... (2019.05.30. 08:56) Eltűnt a Fehérvári út szégyene

Cigánykodás a 6-os villamoson

2013.04.24. 19:45 :: tizenegyker

Mielőtt bárki rasszista felhangot vélne felfedezni, tisztázom, szó sincs róla, a történet szereplői önbevallás alapján cigányok, és megnyilvánulásuk a saját kulturális kereteik között mozog. A helyszín a Móricz Zsigmond körtér, a 6-os villamos végállomása. Egy kinézetre idős nő, valójában inkább az élet által meggyötört, cigány származású, feltehetőleg hajléktalan nő ül a villamoson, a lehajthatós széken. Alatta egy nyugodt nagytestű kutya, szájkosár nélkül. Felszáll egy cigány család, három nő, és két kislány, az egyik babakocsiban, de ahhoz már túlkoros, látszik rajta, hogy testileg vagy értelmileg nincs vele minden rendben. Az anyuka tolja a babakocsit a hajléktalan mellé, a kutya hátsó feléhez, majd elkezd vele ordibálni, hogy vigye onnan a kutyát. A műsor egészen a Boráros térig zajlott, ahol a hajléktalan leszállt. Fizikai inzultus nem történt, csupán annyi, hogy az egyik nő leköpte a hajléktalant. Jegye vagy bérlete szerintem senkinek sem volt a társaságból.

Összességében elmondható, a kutyán ugyan nem volt szájkosár, de senkire sem jelentett veszélyt, ráadásul fizikailag kellő távolságban és takarásban volt az utasoktól, a babakocsis kisgyerektől pedig pláne. A hisztérikus rohamot kapott anyuka pedig csak saját magának köszönheti, hogy a gyereke megrémült. Szép kis család.

Bár ez most nem egy megrendezett jelenet volt, az ilyen civódásoknál nagyon kell figyelni, mert ilyenkor zsebelik az utasokat.

Az esetleges hozzászólásoknál kérném mellőzni a rasszizmust, előítéleteket, általánosításokat a cigányokkal szemben.

2 komment

Címkék: cigány villamos veszekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenegyker.blog.hu/api/trackback/id/tr675245175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e2166399 2013.04.25. 12:37:49

Valahogy így képzelem el a Roma Világsátort is.

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.04.25. 17:34:39

Már eleve a poszt rasszista, ehhez képest megtiltod a kommentelőknek az előítéletességet, azért ez masszívan LOL
süti beállítások módosítása